Filip Erikssons tankar inför helgens hemmamatcher

Publicerad: 2024-02-16
Landslagsuppehållet i SDHL är till ända. Nu kliver huvudtränare Filip Erikssons lag in i slutdelen av säsongen när endast tre matcher återstår av grundserien. I helgen väntar topplagen Luleå och MoDo på hemmaplan. – Bra med tufft motstånd direkt så det är bara att slå på slutspels-mindset, säger Filip Eriksson.

Sju raka segrar hade SDHL-laget i bagaget när laget klev på landslagsuppehåll för ungefär två veckor sedan. Men de spelare som har varit hemma under uppehållet har inte legat på latsidan.

– Vi har tränat på bra. Vi har jobbat individuellt med spelarna som varit kvar och slipat på detaljer som de kommer ha nytta av i slutspelet. Det har varit ett bra uppehåll, säger huvudtränare Filip Eriksson.

Totalt har nio spelare varit på landslagsuppdrag. Åtta av dem har spelat Euro Hockey Tour i Liberec, Tjeckien. 

Hanna Thuvik, Maja Nylén Persson och Mina Waxin för Sverige. Jenniina Nylund och Sini Karjalainen spelade för Finland och trion Klara Peslarová, Noemi Neubauerová och Sara Cajanova representerade hemmanationen Tjeckien.

Turneringen bevakade Filip Eriksson och han är nöjd med sina spelares prestationer i Tjeckien.

– Jag såg varje match. Det är alltid kul att se hur de behärskar den internationella nivån samt att se hur de får utlopp för sitt spel i landslagströjan.

Den nionde landslagsspelaren i österrikiskan Anna Meixner hade inte turen på sin sida under landslagsuppehållet då hon ådrog sig en skada som gör att hon missar resterande del av säsongen.

Sedan tidigare finns Josefine Jakobsen på skadelistan sen den hjärnskakning hon åkte på i premiären hemma mot Linköping. Det står även klart där att det inte blir något mer spel för Josefine.

Två tunga avbräck men Filip Eriksson känner att man kommer kunna hantera skadeläget på ett bra sätt.

– Det är självklart jättetråkigt för oss men framför allt för dem. Vi har varit skadedrabbade hela säsongen så det är ändå en situation vi är vana vid nu. Därför känner vi oss ändå trygga med att vi har ett starkt lag som gör allt för varandra och alltid chippar in för att täcka upp för frånvarande spelare, säger Filip Eriksson.

I helgen väntar som sagt två hemmamatcher mot de båda topplagen Luleå och MoDo. Två bra värdemätare inför kommande slutspel.

– Det är två viktiga matcher. Bra med tufft motstånd direkt efter uppehållet så det är bara att slå på slutspels-mindset. Vi tycker det är viktigt att visa oavsett resultat att vi ska vara med och slåss hela vägen till slutet, säger Filip Eriksson.

Matchandet inleds på fredagskvällen mot redan klara seriesegrarna Luleå med nedsläpp klockan 18:05. Matchen är årets Moderklubbsmatch där spelarna kommer att värma upp i sina moderklubbars matchtröjor. 

Den här matchen lockar mer publik än vanligtvis och i skrivande stund är det cirka 3200 biljetter sålda till matchen. En härlig inramning är att vänta i Monitor ERP Arena under fredagskvällen.

– Jättekul att det kommer så mycket folk! Det är alltid kul att spela inför publik. Spelarna uppskattar det men även vi ledare blir lite extra taggade då det ger mycket energi. Det skulle vara häftigt att ha sådan inramning varje match i serien, säger Filip Eriksson.

Tabelläget i toppstriden är att vi är fyra poäng efter lördagens motståndare mot MoDo som sitter på andraplatsen. En spännande avslutning är att vänta.

– Vi har koll på tabelläget. Ett av våra delmål i grundserien är att sluta topp 3. Sedan handlar det om att få en bra känsla såklart, men resultat och känsla går lite hand i hand så därför är det viktigt att jobba med båda delarna, säger Filip Eriksson.

Hur mycket märker man att det börjar närma sig slutspel?

– Vi vet att det är lite tid kvar nu tills det börjar men fokuset är ändå att avsluta grundserien starkt då vi dessutom har placeringar i tabellen att spela om, avslutar Filip Eriksson.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör