Upplev Asian Fusion på Logevåningen - exklusiv japansk meny av kocken Joakim Lundberg serveras den 2/2

Publicerad: 2024-01-16
Joakim Lundblad, känd från TV4, världsmästare i sushitillagning och författare till flera kokböcker - gästspelar på logevåningen den 2/2.

Joakim Lundblad började sin kockkarriär på Operakällaren under Werner Vögeli och Erik Schaumburger. Joakim har även arbetat på Michelinkrogen Leijontornet under kökschef Walter Traub samt tillsammans med Erik Videgård på den då ledande kreativa krogen i Sverige, Videgård.

Efter åtta år som matutvecklare och kökschef på Yasuragi Hasseludden är han sedan 2007 knuten som chefskock och matutvecklare till Svartsjö Slott utanför Stockholm.Joakim Lundblad är regerande världsrekordhållare (i Guinness World Records) i perfekt sushitillagning. Han har tillsammans med sin hustru tagit fram flera böcker med fokus på japansk matlagning.Joakim Lundblad medverkar regelbundet i TV4:s morgonsändningar med recept och middagstips. 

Läs mer och boka din meny här. 

Notera att denna dag serveras inga andra maträtter på logevåningen och maten måste förbeställas. Gästspelet möjliggörs genom vårt samarbete med Menigo. Vår dryckesleverantör Spendrups kommer också vara på plats och ge utsökta vintips till maten. 

Mer om Joakim Lundblad: 

Författare till böcker 2005 ”En smak av Japan”, Forma Publishing Group 2005 ” Sushi på svenska” Prisma 2006 medförfattare till ”Trädgård på svenska” Prisma 2008 medförfattare till ”Yasuragi på svenska” PrismaPå gång en bok om sportfiske och en om träning och matlagning.

TV:

Från 2004 och framåt har Jokaim medverkat i ett antal program i tv 4, dessutom spelades det in tre veckors middagstips i Japan.2005 medverkade Joakim i Guinness rekord tv och är fortfarande innehavare av ett Guinness världsrekord i perfekt sushitillverkning.

Om kvällen:Förrätt och dessert serveras inne i logen, varmrätten serveras på buffén.

Kvällens meny: 

Förrätter 

Sushi med Nigiri och Maki Nigiri sushi 

Lax som penslas med miki innan servering, ebi som läggs med köttsidan upp och penslas med spicy lemon och onagisås

Norimaki med saffranskokta svartrötter och friterade vanameiräkor samt tamago och uramaki med go chu jang marinerad tonfisk och soya brässerad rättika och gurka

Gös el liten helleflundra som marineras med chrispy chili oil

Varmrätter:

Yakiniku brässerad Oxfile eller Biff. Trancheras och serveras med yakinikusås

Misobakad skrei som serveras med misohollandaise smaksatt med brynt smör och sudashi - slutförs sedan genom att man eldar över misoglazen som ligger på fisken

Wakame slaw, rostad blomkål med shishimi och japansk majonnäs 

Rangiri skurna morötter med east-westsås

Dessert: 

Yuzu cheescake spritsad i glas med gele karameliserad ananas och crumblé på matcha-te

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör