Special teams avgjorde i Norrbotten

Publicerad: 2024-01-12
Det blev en 3–1-förlust för SDHL-laget i den tuffa bortamatchen mot Luleå under fredagskvällen. I en match där hemmalagets spel i powerplay fällde avgörandet.

Inledningen var jämn och chanserna uppstod åt båda håll. Luleå tog sedan över matchbilden och hade taktpinnen.

Efter halva perioden spelad ådrog vi oss matchens första utvisning, en utvisning som vi klarade av på ett bra sätt. Fem minuter senare kom nästa utvisning och då kunde vi inte stå emot. 1–0 Luleå.

Luleå fortsatte sedan att trycka på för ett 2–0-mål.

Maja Nylén Persson hade en vass kvitteringschans i slutet men det blev inga fler mål i perioden. Hemmaledning 1–0 efter första 20 minuterna, där Luleå vann skotten med 14–8.

Luleås tryck fortsatte i inledningen av den andra perioden. Istället bjöd Anna Meixner på en fantastisk solo-prestation, då hon tog pucken i egen zon, avancerade in i offensiv zon och prickade in kvitteringspucken i bortre krysset.

Perioden var sedan jämn och efter 15 minuter fick Luleå en ny chans i powerplay. En chans som man skulle ta vara på, 2–1.

Den tredje perioden bjöds på kamp och tuffa tag. Vi jagade en kvittering men fick inte riktigt till de heta målchanserna.

Avgörandet skulle komma med cirka fyra minuter kvar när Luleå tilldömdes en straff. 3–1 och uppförsbacken blev då för brant för oss.

Vi gjorde ett sista försök med timeout och uttagen målvakt i slutet. Men tiden rann ifrån oss.

Vi tar nya tag på söndag i Örnsköldsvik när vi avslutar bortaturnén mot MoDo.

Luleå–Brynäs 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (14.58) Jenni Hiirikoski (Emma Nordin, Petra Nieminen), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (4.52) Anna Meixner (Maja Nylén Persson), 2–1 (15.10) Petra Nieminen (Emma Nordin, Noora Tulus), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (16.13) Viivi Vainikka, straff.

Skott: 38–22 (14–8, 13–10, 11–4).

Utvisningar, LHF: 4×2 min. BIF: 3×2 min.