Maja Nylén Persson spelar i Brynäs IF under hösten

Publicerad: 2024-08-14
Nu står det klart att den gångna säsongens lagkapten Maja Nylén Persson inleder säsongen i Brynäströjan innan hon åker över till USA för spel i New York i PWHL. – En väldigt bra lösning för både oss och Maja, säger sportchef Erika Grahm.

I våras kommunicerade vi ut att Maja Nylén Persson har gjort sin sista match i Brynäströjan för den här gången och spel i den nya nordamerikanska proffsligan PWHL med New York väntar.

Maja blev vald i PWHL:s draft av New York och kritade sedan på ett treårskontrakt med klubben.

Men nu står det klart att hon kommer inleda säsongen i Brynäs och SDHL innan PWHL:s säsong drar i gång senare i höst.

– Vi är såklart väldigt nöjda och glada över att få kvar Maja lite till innan hon åker över. Alla vet hennes kvalitéer och hon kommer bli en nyttig spelare och person för laget men också en bra förebild för våra yngre spelare. Det är en väldigt passande lösning för oss då de kommer ge ett lugn till Josefine Jakobsen som vi kommer använda på backsidan i år. ”Jose” fortsätter i positiv riktning med sin rehab efter sin tidigare skada och vi vill inte stressa fram någonting där, säger sportchef Erika Grahm.

Örnsköldsvik, Sverige - 20 Oktober 2023 : Brynäs 2 Maja Nylén Persson under matchen i SDHL mellan Modo och Brynäs på Hägglunds Arena den 20 Oktober i Örnsköldsvik


( Foto: Lucas Norlin / FotoFranz ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Modo, Brynäs, ***Betalbild*** Lucas Norlin / FotoFranz

Maja Nylén Persson kom till Brynäs IF från Leksands IF inför säsongen 19/20. Hon har sedan dess varit en av lagets ledande spelare och ligans bästa back. I tre raka år har hon vunnit utmärkelsen Årets back i SDHL. 

Under sina fem säsonger i klubben har det blivit 216 poäng (70+146) på 212 matcher och tre SM-silver.

Maja säger så här om att få inleda säsongen i Brynäs innan sitt äventyr i Nordamerika:

– Jag är jätteglad och tacksam att denna möjlighet dök upp så jag ska kunna förbereda mig på bästa sätt inför mitt kommande äventyr. Sen såklart älskar jag att spela i Brynäs och att få göra det ett litet tag till kommer jag bara att njuta av. Jag kommer göra allt för det här laget och försöka hjälpa de få en så bra start som möjligt på säsongen!

Maja fortsätter spela i sin tröja nummer 2 och vi är glada över att inte ha sett det sista av MNP än i Brynäs IF. 

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör