Semifinal nästa för Andreas Östlund och Damjuniorlaget

Publicerad: 2024-03-22
Efter en lyckad helg i Kramfors förra helgen väntar nu semifinal på lördag för Damjuniorlaget. Motståndet står Frölunda för i Nobelhallen, Karlskoga. – Vi har en härlig känsla och har en stor tro på vår hockey. Det gäller att få gruppen att slappna av och älska dessa matcher, säger huvudtränare Andreas Östlund.

Slutspelet i Kramfors började på allra bästa sätt när Luleå besegrades med klara 5–1 där Stella Lindell visade vägen med två mål i den första perioden.

Det fina spelet följdes upp i den andra matchen då man vann med 5–2 mot Örebro, efter ett hattrick av Anna Brenkle.

Avancemanget till semifinalen var då säkrat och i den sista betydelselösa matchen blev det förlust mot MoDo med 2–3 efter förlängning.

Huvudtränare Andreas Östlund summerar helgen i Latbergshallen i Kramfors.

– En helt okej helg som var bra på många plan. Vi fick en väldigt bra start genom en bra match mot Luleå som vi vann med 5–1. Gruppen fick en bra boozt i självförtroendet efter det som hjälpte oss hela helgen, säger han och fortsätter:

– Sedan har vi i samtliga matcher haft en väldigt bra inställning till det hårda jobbet, som jag tror vi utnyttjade till det positiva. Vi hade som mål att ta oss vidare vilket vi gjorde, så fullt godkänd helg fast att prestationerna svajade en del. 

Nu väntar Frölunda i semifinalen på lördag klockan 16:00 i Nobelhallen, Karlskoga. Ett Frölunda som vann sin slutspelsgrupp efter tre raka segrar mot AIK, Linköping och Södertälje.

– Spännande att möta Frölunda och framförallt en härlig utmaning, Frölunda har ett gediget lag med några spetsar som sticker ut, det är något vi har koll på. Vi ser verkligen fram emot detta, säger Andreas Östlund och berättar om hur han ser på sitt lags chanser till seger:

– Om man ska lyssna på snacket som går där ute så kommer Frölunda vara favoriter. Pressen ligger på dem helt enkelt. Men vi har en härlig känsla och har en stor tro på vår hockey. Det gäller att få gruppen att slappna av och älska dessa matcher.

Laget har tränat på som vanligt i veckan med både is och fys där man har lagt mycket fokus på detaljer i spelet. På lördag förmiddag rullar bussen mot Karlskoga.

Hur kul och inspirerande ska det här bli?

– Fruktansvärt skoj! Vi kommer ge allt vi har!

Så här spelas Damjuniorslutspelet

23/3 13:00

Semifinal 1: MoDo – AIK

23/3 16:00

Semifinal 2: Frölunda – Brynäs

24/3 09:30

Bronsmatch

24/3 13:15

Final

Samtliga matcher spelas i Nobelhallen, Karlskoga.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör