Tre poäng mot SDE efter en tät och tuff match

Publicerad: 2023-10-01
SDHL-laget avslutade veckan med att besegra SDE på bortais. 4–2 blev slutresultatet efter att sista målet gjordes i tom målbur.

Likt som i fredags mot AIK började vi matchen väldigt starkt. Redan efter cirka minuten spelad kom 1–0 av Julia Östlund när hon rundade SDE-backen, fintade bort målvakten och la in pucken i det öppna målet.

Annars var utvisningar huvudämnet i den här matchen. Det var en mängd utvisningar åt båda håll. När Hanna Thuvik drog på sig en utvisning så blev det tryck mot vårt mål. Vi hanterade det numerära underläget på ett bra sätt. Så bra att när Hanna Thuvik hade suttit av sin utvisning direkt fick pucken och helt på egen hand fixade hon 2–0 till oss. Matchens stora höjdpunkt!

Med 1.25 kvar av perioden kom ett reduceringsmål efter en kontring och vi gick in i pausvila med en 2–1-ledning.

Utvisningarna skulle ta höjd i den andra perioden. Jenniina Nylund åkte på ett genombrott och gick hårt mot mål, så hårt att hon brakade in i hemmamålvakten och tumult uppstod. I tumultet fick Jenniina en crosschecking av en SDE-spelare som resulterade i ett matchstraff. Domaren fick arbeta hårt och det hela resulterade i en goalkeeper interference för Jenniina Nylund, två minuter charging för Hanna Thuvik och ett matchstraff för SDE. Vi hamnade då i ett fyra mot tre- underläge som vi klarade av.

När Jenniina Nylund och Hanna Thuvik åter var klara för spel fick vi chansen i powerplay i tre minuter. En chans vi skulle ta vara på när just Jenniina Nylund hittade ytan och prickade in 3–1-målet.

I slutet av perioden hamnade vi återigen i ett numerärt underläge och den här gången kunde vi inte stå emot. Med cirka två minuter kvar av den andra perioden reducerade SDE till 2–3.

Den första halvan av den tredje perioden blev händelselös och det var en lång spelsekvens utan avblåsning. Det var tajt, tufft och hårda tag ute på isen. SDE skapade inga direkta målchanser och man tog ut målvakten för att jaga ett kvitteringsmål.

Med målet tomt så prickade Maja Nylén Persson från egen zon in 4–2 med 1.30 kvar av matchen och segern var säkrad.

En riktigt bra bortamatch och arbetsinsats och tre nya poäng in på kontot.

Nu vänder vi hemåt för att förbereda oss för helgens hemmamatcher mot HV71 och Frölunda HC.

Köp dina biljetter här!

SDE–Brynäs 2–4 (1–2, 1–1, 0–1).

Första perioden: 0–1 (1.11) Julia Östlund (Jenny Antonsson), 0–2 (15.49) Hanna Thuvik, 1–2 (18.34) Shae Demale (Naomi Rogge).

Andra perioden: 1–3 (8.29) Jenniina Nylund, spel fem mot fyra 2–3 (17.55) Lauren Dabrowski (Emily Pinto), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (18.56) Maja Nylén Persson, i tom bur spel fem mot sex.

Skott: 26–37 (10–12, 12–12, 4–13).

Utvisningsminuter: 27–14.