Jenniina Nylund inför kvällens Gävledala-derby: ”Rivaliteten ger en extra krydda”

Publicerad: 2024-08-22
Ikväll spelar SDHL-laget försäsongsmatch mot Leksand i Hofors. Målskytten från den första försäsongsmatchen, Jenniina Nylund snackar upp kvällens match.

Det tog cirka tolv minuter av den första försäsongsmatchen innan Jenniina Nylund skickade in det första Brynäsmålet för den här säsongen. Fint assisterad av Hanna Thuvik. Målet räckte tyvärr inte, då MoDo både kvitterade och tog ledningen i Hägglunds Arena i fredags.

– Det är såklart alltid härligt att göra mål. Målet var tack vare ett bra arbete av hela vår lina där mina forwards gjorde det enkelt för mig, säger Jenniina Nylund och fortsätter:

– Det var en typisk första match som gav oss besked på vilka delar vi behöver jobba på, men även det som vi gjorde bra. Vi är ett skridskostarkt lag men vi behöver vara mer uppmärksamma på detaljer i spelet. Överlag tycker jag verkligen vi är på väg i rätt riktning.

Göteborg, SVERIGE - 5 November 2023: Brynäs 18 Jenniina Nylund jublar efter mål 0-2 ihop med 12 Mina Waxin under matchen i SDHL mellan Frölunda och Brynäs på Frölundaborg den 5 November i Göteborg (Foto: Christian Flodin / C Flodin Photo ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Frölunda, Brynäs Svenska Damhockeyligan ***Betalbild*** jubel jublande glad glädje lycka Christian Flodin / C Flodin Photo

Den 25-åriga finskan anslöt till klubben inför den gångna efter fem år på college. Hon stod för en mycket fin första säsong i SDHL där hon slutade på delad förstaplats i den interna poängligan tillsammans med Hanna Thuvik och Maja Nylén Persson med 38 poäng (15+23) på 36 matcher.

– Första säsongen i en ny liga och nytt land är alltid en utmaning. Mina lagkamrater och ledarteamet hjälpte mig mycket att anpassa mig till spelsättet i ligan så smidigt som möjligt. Det var sedan såklart inte det slut på säsongen som vi hade önskat men jag tyckte vi växte under året både som lag och individuellt, säger Jenniina Nylund.

Ikväll intar SDHL-laget isen i Hofors Ishall för säsongens första Gävledala-derby, trots att det är en försäsongsmatch så finns rivaliteten där menar Jenniina Nylund.

– Det är alltid kul och spännande att möta Leksand. Det är alltid tuffa och täta matcher och rivaliteten mellan klubbarna ger också en extra krydda till det hela. Jag ser verkligen framemot att möta dem ikväll, säger Jenniina och fortsätter:

– Från förra matchen måste vi bli mer skärpta i defensiv zon och såklart bli mer kliniska när vi får målchanser.

Gävle, SVERIGE - 27 SEPTEMBER 2023 :  Brynäs 18 Jenniina Nylund dribblar under matchen i SDHL mellan Brynäs och Djurgården i Monitor ERP Arena den 27 september i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar ) 

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, Djurgården, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar

Säsongen över lag har Jenniina stora förväntningar på och trots de förändringar som har skett i spelartruppen så har hon en stark tro på årets lag.

– Vi har ett ungt lag med mycket skicklighet som jobbar väldigt hårt, jag tror verkligen att vi kan uppnå stora saker i år.

Klockan 18:30 är det nedsläpp i Hofors Ishall ikväll.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör