Storseger i första försäsongsmatchen

Publicerad: 2023-08-17
Det blev en komfortabel seger i försäsongspremiären mot Hudik inför 1343 personer i Holmen Center. En match vi kontrollerade från början till slut där Linus Lindblom blev bäste målskytt med ett hattrick.

Det var ett påkopplat Brynäslag som direkt tog tag i taktpinnen i Holmen Center. 1–0 kom redan efter en minut när Johan Larsson hittade nätet. Första målet för matchen och den här försäsongen, men det skulle inte bli det sista!

Efter cirka åtta minuter hittade Albin Udd en helt fristående Tyler Kelleher framför mål som styrde in 2–0. Tre minuter senare skulle Linus Lindblom presentera sig när han peta in 3–0 på en målvaktsretur efter ett skott från Anton Johannesson.

Firma Lindblom-Larsson-Indrasis hade en lyckad afton med bra kombinationsspel och bra rörelse i anfallszon, i slutet av perioden kom Miks Indrasis första mål i den rena dräkten när han efter en fin passning av Johan Larsson prickade in 4–0 till oss. En stark första period av försäsongen!

Andra periodens första mål kom efter cirka sex minuter när Theo Lindstein fyllde på från sin backposition i en spelvändning. Han trampade förbi två försvarare och hittade luckan i första krysset som innebar 5–0 till oss. Anton Rödin som idag bilda förstakedja med Tyler gånger två (Vesel och Kelleher) styrde in 6–0 i powerplay med fem minuter kvar av perioden, assisterad av Johannes Kinnvall och Tyler Kelleher.

7–0 kom direkt efter ett snyggt anfall av Larsson-Indrasis-Lindblom där den sistnämnde helt fri framför mål styrde in sitt andra mål för matchen. 7–0 efter 40 minuter.

Om Linus Lindblom var klar där? Nejdå – redan efter 90 sekunder in i den tredje perioden fullbordade han sitt hattrick när han placerade in 8–0 i nättaket efter ännu en fin passning av Johan Larsson.

Matchens sista Brynäsmål var en riktig delikatess av Miks Indrasis när han fintade bort sista backen och placerade in pucken mellan benen på målvakten.

Hudik bjöd upp till kamp under hela matchen och fick kvällens målvakt Anders Lindbäck att jobba under vissa perioder. Det vittnar 32 skjutna skott om. Det skulle inte bli en hållen nolla för Anders Lindbäck när dagens bortalag på hemmaplan reducerade till 9–1 med 05:30 kvar av matchen efter en tilltrasslad situation.

Hattrickskytten Linus Lindblom säger så här om matchen och sitt hattrick:

– Kul att vara i gång igen och spela med grabbarna. Nytt lag och nya tränare så skönt att få känna på grejerna lite. Vinna med 9–1 är alltid kul!

– Det var medspelarna som gjorde det (hattricket). Johan Larsson bara matar fram passningar och det vara bara att få dit dem helt enkelt. Jag fick passningarna när jag inte förvänta mig att få dem. Det är kul att spela med dem.

Herrlagets nästa träningsmatch är den 24/8 borta mot BIK Karlskoga. En match som du likt alla försäsongsmatcher kan se på Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Brynäs IF-Hudiksvalls HC 9–1 (4–0, 3–0, 2–1).

Första perioden: 1-0 (01:01) Johan Larsson. 2-0 (08:16) Tyler Kelleher (Albin Udd, Anton Rödin). 3-0 (09:04) Linus Lindblom. 4-0 (16:35) Miks Indrasis (Johan Larsson).

Andra perioden: 5-0 (06:23) Theo Lindstein. 6-0 (14:42) Anton Rödin (Johannes Kinnvall, Tyler Kelleher) spel fem mot fyra. 7-0 (15:24) Linus Lindblom (Miks Indrasis, Karlis Cukste).

Tredje perioden: 8-0 (01:29) Linus Lindblom (Johan Larsson). 9-0 (04:51) Miks Indrasis. 9-1 (05:34) Philip Eriksen (Karl Umegård).

Utvisningsminuter: 10-4

Skott: 37-32