Anthon Hansson ny målvaktstränare och analytiker i Tre Kronor

Publicerad: 2023-08-16
Brynäs IF kan idag meddela att herrlagets analytiker och målvaktstränare Anthon Hansson kliver in i Tre Kronor i samma roll. Anthon kommer under säsongen kombinera de olika rollerna.

31-årige Anthon Hansson anslöt till organisationen inför säsongen 20/21 i rollen som analytiker och har med sin kompetens, noggrannhet och hårda arbete varit och är en viktig del av herrlaget. Den här säsongen är han också ansvarig för målvakterna.

Det är inte bara vi i Brynäs IF som fått upp ögonen för Anthons framfart i föreningen. Den här säsongen kommer han kombinera arbetet i Brynäs med att utföra samma roll i Tre Kronor. En stor möjlighet för Anthon som säger så här om nyheten:

– Det känns riktigt häftigt och inspirerande såklart, man känner en otrolig stolthet att få möjligheten att representera Tre Kronor. Det ger ett kvitto att jag gör någonting bra här hemma i Brynäs. Jag trivs otroligt bra här och har verkligen fått möjligheten och förtroendet att vara med och påverka och utveckla mig själv säger Anthon och fortsätter:

– Jag vill vara tydlig med att detta är inget som kommer påverka mitt arbete här i Brynäs, snarare i en positiv bemärkelse om något. Jag är otrolig målmedveten inför säsongen och känner att vi har något alldeles extra på gång här.

Sportchef Johan Alcén är inte förvånad att frågan från Tre Kronor har kommit till Anthon och säger så här om Anthon:

– Anthon är otroligt skicklig på det han gör. Hans hockeykunskaper är på en otroligt hög nivå så jag är inte alls förvånad att den här möjligheten har dykt upp. Det är ett hedersuppdrag och jag är otroligt stolt över Anthon och gläds med den möjlighet han nu får. Jag har haft en god dialog med både förbundet och Anthon och vi vet vart vi har varandra, hur arbetet ska se ut och jag ser en synergieffekt och win-win för oss i detta. 

Vi gratulerar Anthon till jobbet hos Tre Kronor och ser fram emot att se vad han kan åstadkomma i Brynäs IF och Tre Kronor under säsongen 23/24!

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör