Publicerad: 2023-11-20
Våra juniorlag var förra veckan i gång med matchandet igen efter en veckas långt landslagsuppehåll.

J20

J20 spelade i veckan dubbla bortamatcher mot Mora i Smidjegrav Arena. Det bjöds på två målrika matcher och J20 inkasserade totalt fem av sex möjliga poäng.

I den första matchen vann laget med 8–7 i en sprakande tillställning. Lagkapten Elias Zimmerman blev stor matchhjälte med det avgörande målet med tre minuter kvar att spela av ordinarie tid.

Match nummer två blev också händelserik där laget var i ett 4–1-underläge inför den sista perioden.

Då stod man för en rejäl kraftsamling och gjorde tre raka mål i den sista perioden. Elias Zimmerman klev återigen fram och fixade kvitteringen med 33 sekunder kvar av matchen.

I den efterföljande förlängningen blev Calle Sandström matchhjälte och sköt hem extrapoängen till Gävle.

J20 har goda chanser att komma topp fem då man ligger trea i tabellen med 36 poäng på 20 matcher.

Se tabell och statistik här!

Kommande helg väntar ett ”back-to-back”-möte mot Almtuna för J20.

J18

J18 inledde matchveckan på bästa tänkbara sätt när Karlskoga besegrades med stabila 6–1 i Monitor ERP Arena.

Veckan avslutades sedan med bortamatch mot Västerås. Laget lyckades inte återupprepa insatsen från Karlskogamatchen och förlorade med 4–3. Det var J18:s blott andra förlust i serien.

J18 ligger fortsatt etta i tabellen med 40 inspelade poäng på 16 matcher.

Nästa vecka väntar två matcher mot Borlänge (hemma) och Falun (borta) för J18.

U16

Hade spelledigt i veckan. Spelar nästa match på lördag hemma mot Mora.

NDHL/Damjun

NDHL-laget hade en match i veckan mot Västerås på hemmaplan. Saga Odebrant visade vägen och gjorde tre mål i 5–1-segern.

NDHL-laget är placerade på en fjärdeplats i tabellen med 18 poäng på nio matcher.

Nästa match för NDHL-laget är på tisdag borta mot Falun.

Damjuniorlaget hade spelledigt i veckan och spelar sin nästa match den tredje december borta mot Färjestad.