2–0 i matcher efter ny förlängningsseger

Publicerad: 2024-02-25
SDHL-laget vann även den andra kvartsfinalen mot Linköping. Återigen gick matchen till förlängning där Jenny Antonsson likt den första kvartsfinalen blev matchhjälte.

Likt den första kvartsfinalen i fredags så bjöd dagens kvartsfinal på mycket spänning.

Vi tog kommandot i matchen och hade ett stort spelövertag direkt. Efter sex minuter kom 1–0 när Hanna Thuvik fick tid att sikta in sig och prickade krysset.

Direkt efter målet fick vi en möjlighet att utöka ledningen i powerplay men det blev inget mål där.

Efter ledningsmålet gick vi ner oss lite och blev passiva på isen. Det utnyttjade gästerna när man styrde in kvitteringen efter 9:25.

Ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden bjöd på ingen vidare hockey. Det var slarvigt och vårt spelet stämde inte alls.

Linköping tog ledningen halvvägs in i perioden. Vi lyckades inte skapa några kvalificerade chanser för en kvittering och vi gick in i pausvila med ett 1–2-underläge.

Linköping började den tredje perioden bäst och var nära ett 1–3-mål.

Sedan klev Maja Nylén Persson fram och visade vägen när hon gjorde två mål inom loppet av två och halv minut. Två fina avslut av vår lagkapten och vi var i förarsätet igen med fem minuter kvar av den tredje perioden.

Linköping tog timeout några minuter senare och plockade ut målvakten, något som gick vägen då de hittade en kvittering med 2:12 kvar av matchen.

Matchen gick som den första kvartsfinalen till förlängningen. Vi hade flera möjligheter att avgöra matchen i den fjärde perioden.

Men vi fick vänta tills den femte perioden på ett avgörande då Jenny Antonsson mycket snyggt avgjorde matchen.

Vi har nu 2–0 i matcher och har matchboll. Kvartsfinal 3 spelas redan imorgon måndag klockan 18:05.

Tillsammans med er på läktaren ska vi avancera till semifinal – köp dina biljetter här!

Brynäs–Linköping 4–3 efter förlängning (1–1, 0–1, 2–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (6.08) Hanna Thuvik (Sara Cajanova), 1–1 (9.25) Enikö Tóth.

Andra perioden: 1–2 (12.37) Lova Blom.

Tredje perioden: 2–2 (12.28) Maja Nylén-Persson (Jenniina Nylund), 3–2 (14.55) Maja Nylén-Persson (Jenniina Nylund), 3–3 (17.48) Justine Leanne Reyes, spel sex mot fem.