Seger och hållen nolla i Scaniarinken

Publicerad: 2023-08-29
Vi gick vinnande ur kvällens träningsmatch mot Södertälje efter en solid insats och en storspelande Anders Lindbäck i målet.

Det var en tempofylld match som mer kändes som en seriematch än en träningsmatch. Det var händelserikt, det smälldes på i närkamperna och det var mycket känslor inblandade.

Vi började matchen trevande med ett svagt passningsspel men vi skulle ändå skapa matchens första stora möjlighet när Tyler Kelleher blev framspelad av Tyler Vesel efter cirka sex minuters spel. Inget mål där men det var början på en uppryckning.

Vi spelade upp oss och spenderade mycket tid av perioden i anfallszonen. Efter 16:16 kom 1–0 när Miks Indrasis höll sig framme och tryckte in pucken i nättaket efter bra trafik framför mål. Miks fjärde mål under försäsongen och vi hade en ledning efter den första perioden.

Den andra perioden inleddes med ett stolpskott från Södertälje som jagade ett kvitteringsmål. Hemmalaget skulle få ett numerärt överläge men vi hade gjort läxan från Karlskogamatchen och visade upp ett bra och aggressivt boxplay under hela matchen.

Direkt efter skulle vi få chansen i powerplay där Tyler Kelleher fick ett bra läge som hemmamålvakten stod i vägen för. I periodens slutskede drog hemmalaget på sig en ny utvisning efter en tuff tackling.

En mållös och jämn andra period och vi gick in i den tredje perioden med en 1–0-ledning.

Den tredje periodens inledande powerplay lyckades vi inte utnyttja. Efter det tog Södertälje över taktpinnen och skapade flera goda målchanser där dagens målvakt Anders Lindbäck fick svettas rejält och stod för flera högkvalificerade räddningar. Niklas Gällstedt tog då en timeout som gav god effekt.

Avslutningen var händelserik och Anton Ohlsson var mycket nära att pricka in 2–0 men hemmamålvakten gjorde en jätteräddning. Matchens sista minuter skulle präglas av utvisningar åt båda håll och med minuten kvar kom matchavgörande 2–0 av Jack Kopacka efter ett SSK-misstag. Vi höll sedan ut och nollan blev intakt.

Nästa träningsmatch för herrlaget är på fredag 1/9 klockan 18:30 när vi spelar mot BIK Karlskoga i Jernvallen Arena i Sandviken.

Södertälje SK–Brynäs IF 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (16:16) Miks Indrasis (Jack Kopacka, Johan Larsson).

Tredje perioden: 0–2 (18:56) Jack Kopacka, spel fem mot fyra.

Utvisningsminuter: 10-8

Skott: 24–32

Publik: 2 297