Brynäs IF, En bra start och Hudik Hockey fördjupar samarbetet - allt för fler vinnare på och vid sidan av isen

Publicerad: 2024-09-24
Hudik Hockey och Brynäs IF har en bra relation sedan tidigare, nu stärks den då föreningarna utvecklar samarbetet i Hudiksvall med fokus på samhällsengagemanget genom verksamheten En bra start.
En bra start är ett välkänt initiativ som startades och drivs av Brynäs IF sedan 2014 med målet att ge barn och unga bättre förutsättningar i livet. Där är skolan och tidigt socialt förebyggande insatser fundamentet där barn ska ges möjlighet tillökas trygghet, tillit och fler som går ut skolan med godkända betyg. Initiativet syftar till att främja socialt ansvar och skapa positiva effekter för barn och ungdomar i samhället.

En bra start har i flera år haft aktiviteter i Hälsingland och föreningarna har manifesterat det ett flertal gånger genom träningsmatcher i Hudiksvall där man stått som arrangör när Brynäs IF spelat. Nu växer samarbetet ytterligare. Faktum är att föreningarna redan under pandemin intensifierade dialoger om ett mer formaliserat samarbete med strävan att ta ett större ansvar för samhällsutvecklingen. Genom att arbeta tillsammans och använda den befintliga plattformen är målet att nå ut till fler barn och unga, och samtidigt stärka banden mellan idrott och samhällsengagemang. 

– Det känns fantastiskt roligt att stärka relationen mellan föreningarna och en "En bra start”. Vi är en förening som engagerar många, såväl unga som gamla. Vi har en stark dragningskraft och det finns ett stort intresse i stan. Sedan jag började min tjänst hos Hudik Hockey så har mitt mål varit att vi ska nyttja vår dragningskraft på rätt sätt och ta ett större ansvar för samhället i Hudiksvall. Vi tjuvstartade lite smått under förra säsongen på sportlovet då vi tillsammans bjöd in till skridskodisco på Holmen Center. Under två timmars disco hade vi mellan 125-150 barn som deltog, det här blir logiskt ett nästa steg, Säger Hudik Hockeys marknadsansvarig, André Norman-Enström.

Brynäs IF är ute med sin verksamhet på flertalet skolor i Gävleområdet och vi tillsammans kommer också vara ute på skolbesök här i Hudiksvall vilket också har genomförts flera år tillbaka. Nu är målet tillsammans med Hudiksvalls HC att skapa en modell där fler skolor kan vara med i det förebyggande arbetet och att Hudiksvalls HC ska ta en större plats i genomförandet. Under förra veckan var båda föreningarna på plats och genom skolbesök och kompissnack på Västar skolan. 

– För oss är det sociala ansvarstagandet i hela Gävleborg viktigt, vi träffar barn i 12 kommuner och i Hudiksvall har vi varit länge. Däremot är vi målmedvetna om att samarbeta med det lokala, när det byggs långsiktiga lösningar där lokalsamhället tar stort ansvar, där tror vi också effekterna blir som starkast. Vi vill vara en katalysator och kompletterande kraft och se perspektivet bredare i hela Hudiksvalls kommun, vi har också många gemensamma partners vilket gör att det finns en stark grund att ta ännu mer ansvar och aktivera fler barn i kommunen, säger Lydia Thorin, aktivitetsansvarig i En bra start, Brynäs IF.  

– Vi känner såklart oss stolta att en förening som Brynäs IF vill samarbeta med oss kring detta, dels för vi vet att Brynäs IF har en stark attraktionskraft i stan men de legitimerar också kvalitet på ett säreget sätt, för mig personligen känns det extra roligt att besöka Västra skolan då jag själv gått där från första till sjätte klass, avslutar Norman-Enström. 

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör