Förlust i årets sista match

Publicerad: 2023-12-29
Det blev en 3–1-förlust för herrlaget mot ett effektivt och vilt kämpande Västervik under fredagskvällen.

Det var fullt med Brynäsare på plats i ACT-hallen för den sista matchen för 2023, där bland annat den nya supporterföreningen Brynäs Östra gjorde debut.

De tillresta Brynässupportrarna var nära på att få se ett drömmål direkt i matchinledningen när Jack Kopacka gav sig på ett zorroförsök, men pucken gick tyvärr i ribban. Starten var för övrigt bra och vi tog tag i taktpinnen.

Men mitt i spelövertaget stack hemmalaget upp och gjorde 1–0 på sitt första avslut mot mål efter närmare sju minuter spelade. Ett mål som gav hemmalaget energi.

Fyra minuter senare kom också 2–0 på ett avslut direkt efter vunnen tekning. Hemmalaget visade upp en rejäl effektivitet.

Den andra halvan av perioden var inte lika bra från vår sida och Västervik var faktiskt nära ett 3–0-mål i periodens slutskede men Anders Lindbäck räddade.

Den andra periodens inledning var jämn med högt tempo och närkamper. Efter fyra minuter kom det tunga 3–0-målet för Västervik efter ett misstag i egen zon. Det satte oss i en tuff uppförsbacke, men det var mycket kvar av matchen.

Då la vi i en till växel och tryckte ner Västervik rejält under hela perioden. Men trots många målchanser så kom det inga mål i den andra perioden. Skotten vann vi med 10–4.

Reduceringsjakten fortsatte i den tredje perioden. Den stora chansen skulle komma när Västervik ådrog sig ett matchstraff och spel i numerärt överläge i fem minuter väntade.

Vi fick inte riktigt till spelet men med 21 sekunder kvar av det numerära överläget prickade Tyler Vesel in reduceringspucken. Då återstod halva perioden. Simon Bertilsson var direkt nära en ny reducering – men skottet tog i stolpen.

Med cirka sju minuter kvar jobbade vi fram en ny hemmautvisning, men pucken ville inte in då heller.

När tre minuter återstod av matchen plockade Niklas Gällstedt ut målvakt Anders Lindbäck för spel sex mot fem. Det rejäla trycket kom aldrig då vi ådrog oss en utvisning. Trots det hölls målvakten på sidan för en fortsatt slutforcering.

Men vi kom inte närmare.

I och med förlusten bröts vår fyra matchers långa segersvit. Trots det går vi in i det nya året som serieledare med sex poängs marginal till tvåan Södertälje.

Nästa match spelas hemma mot Mora på trettondagsafton (5/1) klockan 19:00. Köp dina biljetter här!

Västervik–Brynäs 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (6.53) Robin Carlsson (Anton Schagerberg, Hugo Gabrielsson), 2–0 (11.16) Anton Svensson (Filips Buncics).

Andra perioden: 3–0 (4.04) Henrik Neubauer.

Tredje perioden: 3–1 (8.16) Tyler Vesel (Greg Scott), spel 5 mot 4.

Utvisningar, VIK: 5×2 min, 1×5 min, 1×20 min.  BIF: 5×2 min.

Skott: 15–34 (8–7, 4–10, 3–17).

Publik: 1 942.