Publicerad: 2023-10-23
En ny matchvecka är förbi för våra juniorlag. Här kommer en sammanställning av förra veckans matcher.

J20

J20 spelade i helgen två matcher i Stockholm mot Djurgården och AIK.

Resultaten gick inte lagets väg och det blev två uddamålsförluster: 3–2 mot Djurgården och 5–4 (efter straffar) mot AIK.

J20 är placerade sexa i tabellen med 22 poäng på 13 spelade matcher.

Se tabell och statistik här!

Nästa helg väntar två matcher på hemmaplan för J20 mot samma motstånd. Chans till revansch då!

J18

J18 har en fin vecka bakom sig med två segrar mot Mora och Örebro.

Mora besegrades på hemmaplan med hela 9–1 där man efter en målmässigt jämn första period drog ifrån i den andra och tredje perioden.

Bortamatchen mot Örebro igår söndag blev en tät match. Med 2–2 efter två perioder stod laget för en stark tredje period och vann matchen med 5–3. Den nyligen landslagsuttagna Gustav Hillström låg bakom mycket i segern med sina två mål i den tredje perioden.

J18 leder serien efter elva omgångar med 28 inspelade poäng.

J18 spelar en match nästa vecka när Grums kommer på besök till Monitor ERP söndag 29/10.

U16

U16 inledde veckan med att förlora GävleDala-derbyt mot Leksand med 2–5 på tisdagen.

Det var då ett väldigt revanschsuget lag i veckans andra match borta mot Arboga. Det syntes på isen och det blev seger med komfortabla 7–0.

U16 följer J18:s mönster och leder sin serie.

Nästa vecka väntar två hemmamatcher för U16 mot Västerås och Färjestad.

NDHL/Damjun

NDHL-laget har två tuffa och tajta hemmamatcher att se tillbaka på.

Veckan inleddes med en 4–3-seger mot Mora IK/Hällefors IK där laget var förstärkta med Anna Brenkle, Hilda Ljungberg och Stina Sandberg från SDHL-laget. Den sistnämnda stod för det avgörande målet i den tredje perioden.

I lördagens match mot Örebro blev det målsnålt och tyvärr förlust med 1–2.

NDHL-laget är placerade på en fjärdeplats med tolv poäng på sex spelade matcher.

NDHL-laget spelar en match nästa vecka mot Färjestad på bortaplan lördag 28/10.

Damjun bjöd på ett rejält målfyrverkeri i sin hemmamatch mot Fagersta under söndagen. 14–2 skrevs segersiffrorna till och laget har fått en mycket bra start på serien med två raka segrar.

Nästa match för Damjun är på söndag 29/10 borta mot Leksand.