Seger mot Djurgården

Publicerad: 2023-08-15
Det blev seger 5–2 mot Djurgården på Hovet under tisdagskvällen. En seger som innebar första segern för den här försäsongen.

Vi fick en drömstart på matchen när Moa Wernblom redan efter 46 sekunders spel gav oss ledningen med matchens första skott. En ledning som vi inte lyckades behålla särskilt länge då Djurgården kvittera 20 sekunder senare. Första perioden var en svängig historia med ett litet övertag i chanser till oss. 2–2 var ställningen efter första perioden efter ett nytt mål från Jenniina Nylund – hennes andra mål på lika många spelade matcher.

Anna Brenkle gjorde den andra periodens enda mål efter 14:24 vilket gav oss en 3–2 ledning inför den sista perioden.

Tredje perioden skulle vi kontrollera och 4–2 kom rättvist från Sara Cajanovas klubba cirka tio minuter in i perioden. Med 48 sekunder kvar av matchen satte assisterande lagkaptenen Jenny Antonsson spiken i kistan med sitt 5–2 mål.

En bra match där flera spelare saknades och många yngre spelare fick mycket speltid och tog för sig på ett bra sätt. Dessutom fick backen Mina Waxin spela forward och gjorde det med den äran.

Huvudtränare Filip Eriksson säger så här om de yngre spelarnas match och Mina Waxins insats på forwardspositionen:

– De yngre gör det bra! Samtliga kämpar och gör sitt bästa. Det är bra för dem att se och få känna vad som krävs för att spela på den här nivån varje dag. Förhoppningsvis kommer de ur matchen med högre engagemang att bli bättre.

– Mina skötte sig jättebra. Hon gör en väldigt fin assist till Nylunds powerplaymål.

Kan det vara något i framtiden med Mina Waxin som forward efter den här matchen?

Det kan vara något för framtiden men får jag välja ska hon spela back, haha!

Vad säger du om kvällens match i stort?

En bättre prestation från oss, framförallt på den offensiva delen där vi verkligen kommer in på mål idag. Fyra av målen görs där idag. Även passningsspelet är bättre idag. Första perioden är ganska jämn men sen tycker jag vi skruvar upp tempot och har kontroll på matchen.

Nästa träningsmatch för SDHL-laget är mot Leksands IF den 2/9 klockan 14:00 i Jernvallen Arena i Sandviken.

Köp din biljett till matchen här!

Djurgårdens IF-Brynäs IF 2–5 (2–2, 0-1, 0-2).

Första perioden: 0–1 (00:46) Moa Wernblom. 1–1 (01:06) Brette Pettet. 2–1 (06:41) Alice Östensson. 2–2 (09:53) Jenniina Nylund.

Andra perioden: 2–3 (34:24) Anna Brenkle.

Tredje perioden:  2–4 (49:47) Sara Cajanova. 2–5 (59:12) Jenny Antonsson.