Förlust mot Almtuna under tisdagskvällen

Publicerad: 2023-09-05
Det blev inte vår kväll mot Almtuna i Upplands Bilforum Arena under tisdagskvällen. Hemmalaget vann med 5–3 inför cirka 500 åskådare.

Matchen började bra för vår del när Jack Kopacka pangade in 1–0 efter sex minuters spel i powerplay. Men hemmalaget skulle fyra minuter senare göra 1–1. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden var åtta minuter gammal när Almtuna skulle ta ledningen i matchen i powerplay. Strax därpå kom också 3–1 och hemmalaget hade ett rejält momentum i matchen.

Vi skulle visa moral när vi jobbade oss tillbaka i matchen. I periodens slutskede kom först reduceringen från Anton Rödin och med elva sekunder kvar kvitteringen av lagkapten Johan Larsson. 3–3 efter två spelade perioder.

Den tredje perioden jagade vi ett ledningsmål men med lite mer än två minuter kvar av matchen kom 4–3 till Almtuna. Vi skulle sedan ta ut målvakten i jakten på en kvittering men då kom 5–3 i tom kasse.

Se höjdpunkter här.

Nästa träningsmatch för herrlaget är torsdag 14/9 mot Djurgårdens IF på Hovet. Vilket är den sista träningsmatchen innan seriepremiären 22/9.

Almtuna–Brynäs 5–3 (1–1, 2–2, 2–0)

Första perioden: 0–1 (5.59) Jack Kopacka (Johannes Kinnvall, Miks Indrasis), spel fem mot fyra, 1–1 (9.53) William Proos (Marcus Karlström).

Andra perioden: 2–1 (8.13) Alexander Ljungkrantz (Carl Wassenius, Marcus Karlström), spel fem mot fyra, 3–1 (9.32) Leon Lerebäck (Oliver Kandegård), 3–2 (17.48) Anton Rödin, 3–3 (19.49) Johan Larsson (Jack Kopacka), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–3 (17.51) Valdemar Johansson (Elliot Ekmark), 5–3 (19.17) William Proos (Alexander Ljungkrantz), spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningsminuter: 6–6.

Skott: 21–17.

Publik: Cirka 500.