Fanni Garát-Gasparics återvänder till Brynäs IF

Publicerad: 2024-10-23
SDHL
Brynäs IF kan idag meddela att den ungerska forwarden Fanni Garát-Gasparics är klar för en återkomst till klubben. Kontraktet sträcker sig över resterande del av säsongen. En värvning som har gjorts möjlig tack vare Fansens Värvning. – Jag är väldigt exalterad över att komma tillbaka till Brynäs, jag har bara bra saker att säga om organisationen, säger Fanni Garát-Gasparics.

Fanni Garát-Gasparics gjorde 13 matcher i Brynäströjan den gångna säsongen då hon var här på ett korttidskontrakt innan hon lämnade för Nordamerika. Det blev totalt elva poäng (4+7) under den sejouren. 

Hon tog sedan chansen att testa på spel i den nya nordamerikanska proffsligan PWHL där det blev totalt 15 spelade matcher för Ottawa. Nu är hon klar för en ny sejour i Brynäströjan.

– Jag är väldigt exalterad över att komma tillbaka till Brynäs, jag har bara bra saker att säga om organisationen. Klubben tog hand om mig jättebra när jag var här senast och jag trivdes i staden och laget. När jag lämnade så kände jag att jag någon gång ville spela här igen och att nu få den möjligheten är någonting jag verkligen ser fram emot, säger Fanni Garát-Gasparics.

Den högerfattade och målfarliga forwarden har tidigare i sin karriär gjort fem säsonger i den ryska ligan där hon på 156 matcher gjort imponerande 204 poäng (100+104). Säsongen 17/18 vann hon det ryska mästerskapet med Agidel UFA.

Att vinna med Brynäs är något 29-åringen från Budapest nu har i sikte, då hon ansluter till laget inom kort.

– Jag är en spelare som alltid spelar för att vinna, jag ser en stor potential i det här laget och jag är här för att spela mitt spel och även dela med mig av de erfarenheter som jag fått genom åren, säger Fanni Garát-Gasparics.

Sportchef Erika Grahm säger så här om att få tillbaka Fanni Garát-Gasparics:

– Att vi kunde få detta i lås är såklart något vi är väldigt nöjda över. Vi har sedan Fanni åkte över till Nordamerika haft en kontakt, och nu när möjligheten dök upp så ville vi ta den. Fanni blir ett välkommet tillskott till truppen med sin skicklighet och rutin. Sedan måste jag även passa på att tacka alla som har möjliggjort detta via Fansens Värvning.

Det står även klart att forwarden Kaitlyn O’Donohoe lämnar Brynäs IF under novembermånad. Kaitlyn har blivit inbjuden till Minnesota Frosts training camp där hon siktar på att ta en plats i PWHL-klubben något som också var klara förutsättningar innan hennes anslutande. Vi tackar Kaitlyn för hennes tid under hösten i Brynäs IF och önskar lycka till i Minnesota. Brynäs IF kommer givet att hålla kontakten och bevakar situationen beroende på utfallet av campen.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör