2–0 i matcher – Jack Kopacka tvåmålsskytt i 4–1-segern

Publicerad: 2024-03-19
Det blev seger även i den andra kvartsfinalen mot Nybro. Nu vänder matchserien till Nybro för två raka bortamatcher.

Vi började matchen bra och fick till skillnad från kvartsfinal 1 tidig utdelning. Efter 3:38 gav Miks Indrasis oss ledningen efter ett fint anfall.

Nybro stack upp i ett par kontringar och började komma mer och mer in i matchen.

Perioden jämnade ut sig men efter 16:39 kom 2–0 av Jack Kopacka – efter ett bra förarbete av Linus Ölund.

2–0 stod sig perioden ut – en effektiv sådan av oss med två mål på sex skott.

Vi etablerade mer tryck och tid i anfallszon i den andra perioden, vi hade ett par långa anfall men de riktigt bra målchanserna uteblev.

Nybro hade inte mycket i anfallsväg. Men som en blixt från en klar himmel kom reduceringen efter lågt skott centralt i mitten av den andra perioden.

Vi replikerade sedan – trodde många när Chad Billins prickade in 3–1. Men målet dömdes bort efter videobedömning då Miks Indrasis bedömdes ha stört målvakten.

Nybro var i slutet mycket nära att kvittera efter en rörig situation framför målet men vi höll tätt.

Likt i den första perioden så fick vi en bra start på den tredje när Simon Bertilssons skott från blålinjen letade sig in till 3–1.

Ett mål som gav oss det försprånget som vi behövde. Vi kontrollerade sedan matchen och Nybro skapade inte mycket framåt.

Tiden rann iväg för gästerna som gav det ett sista försök när målvakten plockades ut.

Då passade Jack Kopacka på att göra sitt andra mål för kvällen i det tomma målet, 4–1.

I och med segern leder vi kvartsfinalserien med 2–0 i matcher. Nu väntar två raka bortamatcher med start på torsdag 19:00.

Matchfakta

Brynäs–Nybro 4–1 (2–0, 0–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (3.38) Miks Indrasis (Theo Lindstein, Johan Larsson), 2–0 (16.39) Jack Kopacka (Linus Ölund, Simon Robertsson).

Andra perioden: 2–1 (11.36) Theo Nordlund.

Tredje perioden: 3–1 (2.34) Simon Bertilsson (Johannes Kinnvall, Jack Kopacka), 4–1 (18.12) Jack Kopacka (Linus Ölund), i tom bur spel fem mot sex.

Utvisningar, BIF: inga. NVIF: 2x2.

Skott: 27–21 (6–8, 12–6, 9–7).

Publik: 5 610.