Säsongens första seger i hamn

Publicerad: 2024-09-03
SHL-laget inkasserade första segern under försäsongen när Djurgården besegrades med 3–0 i Tierp.

Det var ett revanschsuget Brynäslag som ville bjuda på en bättre prestation än i fredags mot AIK.

Och det syntes från första nedsläpp att det var ett mer påkopplat lag på plats. I laget blev det förändringar i kedjorna och Erik Källgren fick förtroendet mellan stolparna.

ERIK KÄLLGREN

I backuppsättningen kunde vi finna Viktor Persson som har funnits med på träningarna under den senaste tiden. Han fick nu chansen att visa upp sig i matchsammanhang.

Vi styrde spelet i den första perioden, dock fick Djurgården chansen att ta ledningen på straff men pucken gick i stolpen.

Kort därefter spelade Johan Larsson fram till Jakob Silfverberg som prickade in ledningsmålet. Ett mål som blev det enda i den första perioden.

Den andra perioden bjöds på fortsatt bra och stabilt spel i båda riktningarna. Trots att vi vann skotten med 12–3 så blev perioden mållös.

Anders-Carlsson

I den tredje perioden lossnade det, trots en utvisning för oss så spelade Jordan Schroeder fram Anton Rödin till 2–0 i det numerära underläget.

Mindre än tre minuter senare vara samma duo framme igen. Denna gång hittade Anton Rödin, Jordan Schroeder som fann luckan mellan benen på målvakten. 3–0 och en komfortabel ledning.

Djurgården försökte sedan att komma närmare målmässigt men vi försvarade oss bra och höll tätt.

3–0 blev slutresultatet och första segern och nollan för säsongen är inkasserad.

Nu blickar vi framåt mot nästa försäsongsmatch som spelas redan på torsdag mot Björklöven i Ljusne.

Biljetter hittar du här!

Brynäs–Djurgården 3–0 (1–0, 0–0, 2–0

Första perioden: 1–0 (10:14) Jakob Silfverberg (Johan Larsson).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–0 (03:43) Anton Rödin (Jordan Schroeder), 3–0 (06:24) Jordan Schroeder (Anton Rödin, Oskar Lindblom)

Skott: 37–20 (17–7, 12–3, 8–10)

Utvisningar, BIF: 1x2. DIF: 2x2.