Vinst mot Östersund

Publicerad: 2024-02-21
I kvällens bortamatch mot Östersund fick vi slita hårt för tre poäng. I en match där vi ägde mycket puck och mötte ett otroligt effektivt hemmalag som verkligen tog tillvara på sina chanser. Tillbaka i laget efter en längre tids skadefrånvaro var Tyler Kelleher, som såg riktigt spelsugen ut!

Det var Östersund som startade den första perioden starkast. Hemmalaget var otroligt effektiva och kunde redan efter 02:10 göra matchens första mål, 1–0.

Drygt fem minuter senare var det dags igen, på sitt blott andra skott för kvällen utökade hemmalaget sin ledning till 2–0.

Men vi skulle jobba oss tillbaka in i matchen. I spel fem-mot-fyra kunde Johan Larsson skjuta in reduceringspucken till 2–1.

Johan Larsson skulle sedan också kvittera matchen till 2–2 efter 17:39 och vändningen var nu ett faktum.

Den andra perioden startade likt den första, med ett effektivt hemmalag som efter 03:02 återigen tog ledningen; 3–2.

Vi krigade på för en kvittering och fick återigen chansen i spel fem-mot-fyra, tyvärr utan resultat.

Men strax efter powerplayet hittade Linus Ölund rätt och ställningen var nu återigen lika, 3–3.

Det var vi som ägde puckinnehavet under den andra perioden men Östersund gjorde det bra och hemmalaget hade ett gäng farliga kontringar.

I den tredje perioden var det ombytta roller. Vi startade starkt och redan efter 02:15 kunde Tyler Kelleher skjuta in 3–4 i sin comeback efter en längre tids skadefrånvaro.

Hemmalaget jagade på för en kvittering men efter att man tagit en onödig utvisning och ett matchstraff i boxplayet därpå, efter en crosschecking i ansiktet på Linus Ölund, såg chanserna små ut.

I stället kunde Tyler Kelleher göra sitt andra mål för kvällen i spel fem-mot-fyra, 3-5.

Efter målet blev matchen ganska avslagen och det kändes som att vi skulle åka hem till Gävle med tre nya poäng på kontot.

Men 18:47 gjorde Östersund återigen match av det när man lyckades skjuta in en reducering till 4–5.

Men närmare än så skulle inte hemmalaget komma. I stället kunde Miks Indrašis fastställa slutresultatet till 4–6 i tom målbur, fint framspelat av Jared Coreau som gjorde sin första match i brynäströjan!

Nästa match spelar herrlaget den 23 februari hemma mot Karlskoga, köp dina biljetter här.

Östersund–Brynäs 4–6 (2–2, 1–1, 1–3)

Första perioden: 1–0 (2.10) Johan Mörnsjö (Josef Ingman, Oskar Lundkvist), 2–0 (7.02) Sebastian Benker, 2–1 (11.24) Johan Larsson (Johannes Kinnvall, Miks Indrasis), spel fem mot fyra, 2–2 (17.39) Johan Larsson (Greg Scott, Simon Robertsson).

Andra perioden: 3–2 (3.02) Adam Hirsch (Alexander Anderberg, Fredrik Strömgren), 3–3 (7.35) Linus Ölund (Jack Kopacka, Tyler Kelleher).

Tredje perioden: 3–4 (2.15) Tyler Kelleher (Linus Ölund, Johannes Kinnvall), 3–5 (8.49) Tyler Kelleher (Tyler Vesel, Jack Kopacka), spel fem mot tre, 4–5 (18.48) Adam Hirsch (Johan Mörnsjö, Henrik Marklund), 4–6 (19.49) Miks Indrasis (Jared Coreau).

Utvisningar: ÖIK: 5x2 min, 1×5 min, 1×20 min. BIF: 1x2 min.

Skott: 17–27 (4–8, 7–7, 6–12).

Publik: 2 124