Nionde raka segern!

Publicerad: 2024-03-06
Det blev tre nya poäng i grundseriens sista hemmamatch mot Västervik och nionde raka segern. En match som för båda lagen var betydelselös när det kom till tabellplacering då vi redan säkrat seriesegern och gästerna gjort sig klara för negativt kval.

Den första perioden var en tillknäppt tillställning där inget av lagen bjöd på någon speciellt underhållande hockey.

Lagen bytte mycket puck med varandra och man hade svårt att etablera några längre anfall i offensivzon.

I och med att vi redan säkrat seriesegern och Västervik negativt kval så var matchbilden kanske inte allt för chockerande.

Gästerna kunde i slutet av perioden skjuta in matchens första mål, 0–1.

Den andra perioden skulle börja bättre för vår del, redan efter 02:14 kunde Simon Robertsson skjuta in kvitteringspucken och matchen var nu lika.

Gästerna kunde sedan återta ledningen efter 06:51 efter att vi slarvat till det i egen zon.

Vi gnuggade på för en till kvitteringspuck och vår alldeles egna skyttekung Jack Kopacka var bara en ramträff ifrån att lyckas utjämna matchen.

Vi började spela bättre och bättre ju längre perioden gick och efter en rad fina anfall kunde Tyler Vesel 17:27 skjuta in 2–2 pucken, ett resultat som stod sig perioden ut.

Den tredje perioden startade Västervik stark och skapade direkt några farliga målchanser, utan resultat.

Efter drygt fem spelade minuter av perioden fick vi chansen i spel fem-mot-fyra och i det efterföljande powerplayspelet kunde Anton Rödin skjuta in vårt ledningsmål, 3–2 och matchen var vänd.

Lite senare i perioden var det bortalagets tur att få chansen i numerärt överläge men vi var starka i vårt boxplayspel och kunde hålla undan.

Västervik gjorde ett tappert försök att utjämna matchen och plockade ut målvakten med drygt två minuter kvar av perioden.

Men någon kvittering skulle det inte bli, i stället kunde Miks Indrašis fastställa slutresultatet till 4–2 i tom målbur.

Nu laddar vi om inför grundseriens sista match borta mot Västerås den 8/3 och sedan börjar vi förbereda oss för kommande slutspel.

Brynäs–Västervik 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)

Första perioden: 0–1 (16.58) Filips Buncis.

Andra perioden: 1–1 (2.14) Simon Robertsson (Linus Ölund), 1–2 (6.51) Victor Öhman (Alex Ciernik), 2–2 (17.27) Tyler Vesel (Chad Billins, Noel Nordh).

Tredje perioden: 3–2 (5.02) Anton Rödin (Johan Larsson, Miks Indrasis), spel fem mot fyra, 4–2 (18.45) Miks Indrasis (Anton Rödin), spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningar: Brynäs: 1x2. Västervik: 2x2.

Skott: 24–21 (5–5, 10–7, 9–9).

Publik: 5 315.