Seger mot Mora

Publicerad: 2024-01-05
Det blev en skön seger i årets första match hemma mot Mora, i en match som bjöd på mycket.

Den första perioden började direkt med att vi fick chansen i powerplay men vi fick inte riktigt till spelet och de riktigt heta målchanserna uteblev.

Det bjöds inledningsvis på svängig hockey där inget av lagen riktigt lyckades etablera sig i anfallszon.

Lagen skapade dock chanser och Mora var en ramträff ifrån att ta ledningen i matchen. 17:55 kom till slut periodens första mål, genom bortalaget.

Vi fick sedan återigen chansen i powerplay men det ville sig inte den här gången heller.

Med drygt 30 sekunder var av perioden fick vi tillslut jubla, efter att Linus Ölund skjutit in 1–1 pucken.

Den andra perioden chockstartade Mora när man efter bara 29 sekunder återtog ledningen.

Efter bortalagets tidiga ledningsmål vaknade vi till och skapade några riktigt bra målchanser och längst bak i målet stod Damian Clara för ett par riktigt vassa räddningar.

Kvitteringen skulle komma, efter 15:41 kunde Tylar Vesel skjuta in 2–2 pucken; efter fint förarbete av Greg Scott.

Två minuter senare fick hemmapubliken återigen jubla när Johan Larsson sköt in 3–2, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den tredje perioden började lagen skapa längre anfall och målchanserna avlöste varandra.

Oskar Kvist fick chansen att utöka lagets ledning på två frilägen men Moras målvakt stod för två vassa räddningar.

Sedan fick Mora chansen i både spel fem-mot-fyra och fem-mot-tre men vi visade upp ett starkt boxplayspel och tog oss igenom utvisningarna.

Mora tog ut målvakten i jakten på en kvittering men utan resultat. I stället kunde Jack Kopacka fastställa matchens slutresultat till 4–2 i öppen målbur.

Nästa hemmamatch spelas den 12 januari mot AIK, köp dina biljetter här.

Brynäs–Mora 4–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (17.55) Daniel Ljunggren (Johan Persson, Fabian Ilestedt), 1–1 19.32) Linus Ölund (Oskar Kvist, Johannes Kinnvall), spel fyra mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (0.29) Johan Persson (Daniel Ljunggren, Måns Carlsson), 2–2 (15.41) Tyler Vesel (Greg Scott), 3–2 (17.43) Johan Larsson.

Tredje perioden: 4–2 (18.33) Jack Kopacka (Tyler Vesel), i tom bur spel fem mot sex).

Utvisningar: BIF: 4×2 min. MIK: 2×2 min.

Skott: 33–22 (9–7, 13–6, 11–9).

Publik: 6 639.