Seger efter straffar mot MoDo i genrepet

Publicerad: 2023-09-16
Vi avslutar försäsongen med seger 4–3 mot MoDo efter ett avgörande på straffar.

Matchen inleddes starkt av oss där vi direkt fick med oss en utvisning och matchens första powerplay som vi inte lyckades förvalta. Perioden skulle sedan präglas av mycket utvisningar för oss och spel i numerärt underläge i både fyra mot fem och tre mot fem. Vi visade upp ett bra spel i boxplay och Klara Peslarova var trygg och stabil i målet. MoDo fick in en puck i mål som dömdes bort för spel med hög klubba. 0–0 stod sig perioden ut.

Vi åkte på en rejäl kalldusch i den andra perioden när MoDo tog ledningen efter 02:28 efter ett felpass i egen zon. Vi spelade sedan upp oss och hade flera bra anfall och målchanser där Maja Nylén Persson hade den bästa när hon prickade stolpen efter nio minuters spel.

Det var inte helt ologiskt när Hanna Thuvik kvitterade till 1–1 efter cirka halva perioden spelad. Samma Thuvik skulle några minuter senare också göra 2–1 i powerplay efter att påpassligt tryckt in pucken efter en målvaktsretur. Efter närmare 17 minuters spel tog Jenniina Nylund saken i egna händer när hon utökade till 3–1 efter en fin soloprestation. En mycket fin andra period och en tvåmålsledning inför den sista perioden.

Klara Peslarova blev ersatt i målet av 17-åriga Julia Jansson i den tredje perioden. Direkt in i perioden var vi nära 4–1 när Anna Meixner kom fri. I stället skulle MoDo göra matchens nästa mål efter ett välplacerat backhandavslut i krysset bakom Julia Jansson.

Det var sedan ett ställningskrig resten av perioden där det inte bjöds på så mycket målchanser. Men i matchens slutskede kom 3–3 på ett mycket olyckligt sätt när en rensning framför mål gick på en anfallande MoDospelare och pucken gick in i en båge över Julia Jansson. Ett tungt mål att få emot oss i det läget. Tiden rann sedan ut och resultatet blev 3–3 efter 60 minuter spelade och förlängning väntade.

I förlängningen var det chanser åt båda hållen där Sara Cajanova hade det främsta. Det som MoDo skapade hade Julia Jansson bra koll på. I förlängningens sista sekunder kom Josefine Jakobsen fri men lyckades inte få pucken i mål. En mållös förlängning och straffar fick ta vid.

Straffarna blev mållösa ända till den femte omgången efter bra målvaktsspel från båda lagens målvakter. I den femte omgången räddade Julia Jansson ännu en straff och Fanni Garát-Gasparics fick chansen att avgöra i sin debut. Hon gjorde inga misstag och placerade pucken välbehärskat i målvaktens vänstra kryss. En härlig debut för Fanni och en bra avslutning på försäsongen!

Huvudtränare Filip Eriksson säger så här om genrepet:

– Skönt med en seger i sista matchen. Första perioden får vi mycket penalty kill så det är svårt att få ett ansikte på den perioden men fem mot fem är helt okej och ett bra boxplay.

– I den andra perioden kommer vi ut riktigt dåligt under de första fem minutrarna och får också 1–0 emot oss. Sista 15 minutrarna steppar vi upp och dominerar fullständigt och går också upp i en 3–1-ledning.

– Sista perioden är en jämn tillställning men vi tappar ändå en ledning. Vilket vi såklart inte är nöjda med och vi behöver förbättra att kunna spela klart matcherna. Det är skönt ändå att få avgöra på straffar och få med oss en seger fram till säsongsstarten nästa söndag. Detta var en bra genomkörare för oss!

Nu väntar seriepremiär mot Linköping den 24/9 klockan 12:00 i Monitor ERP Arena!

Köp din biljett till premiärmatchen här.

Brynäs IF-MoDo 4–3 efter straffar (0–0, 3-1, 0-2, 1-0)

Andra perioden: 0–1 (02:28) Sofia Sohlin (Ebba Hedqvist, Emma Seitz). 1–1 (10:36) Hanna Thuvik (Jenniina Nylund, Annie Silén). 2–1 (13:47) Hanna Thuvik (Jenny Antonsson, Maja Nylén Persson, spel fem mot fyra). 3–1 (16:56) Jenniina Nylund (Hanna Thuvik).

Tredje perioden: 3–2 (05:56) Lina Ljungblom (Aneta Tejralova). 3–3 (17:41) Lina Ljungblom (Wilma Sundin, spel fyra mot fem).

Avgörande straff: 4–3 Fanni Garát-Gasparics.

Utvisningsminuter: 10–8.

Skott: 36-28.