Tingsryd - Brynäs – Vinst och säkrad serieseger!

Publicerad: 2024-02-28
Det blev en trevlig kväll i bortamatchen mot Tingsryd, tre poäng och säkrad serieseger! I en match som stundtals inte var den mest underhållande föreställningen men där vi ändå visade upp styrka i både offensiven och i försvarsspelet.

Den första perioden var inledningsvis väldigt tempofattig och avslagen, där inget av lagen lyckades skapa några riktigt heta målchanser.

Men efter drygt halva perioden skulle vi äntligen få jubla. 09:11 sköt Tyler Vesel in matchens första mål, fint framspelad av Tyler Kelleher.

Tingsryd fick chansen att kvittera matchen i spel fem-mot-fyra men vi visade upp ett stabilt boxplayspel och kunde döda utvisningen utan större problem.

16:39 kunde i stället Simon Robertsson utöka vår ledning till 0–2 med ett välplacerat skott i bortre krysset.

Den andra perioden startade Tingsryd starkt och man skapade ett flertal heta målchanser men Jared Coreau längst bak i målet stod för en rad högklassiga räddningar.

08:21, efter ett fint anfall i offensiv zon kunde Tyler Kelleher tråckla in 0–3 pucken och matchen såg allt jobbigare ut för hemmalaget.

Efter målet visade vi bra energi och skapade mer och mer chanser i anfallszon men några fler mål i den andra perioden skulle vi inte få se.

Den tredje perioden följde i den första periodens fotspår och bjöd inledningsvis inte på någon blomstrande hockey men vi hade en stabil 0–3-ledning och hade matchen under kontroll.

Men roligare skulle det bli, 06:33 kunde Anton Rödin kriga in 0–4 efter en rörig situation framför hemmalagets mål, ett resultat som länge såg ut att stå sig matchen ut men Tingsryd skulle studsa tillbaka.

16:33 spräckte laget målnollan och bara dryga minuten senare reducerade man även till 2–4 i spel fem-mot-fyra.

Hemmalaget gjorde ett sista tappert försöka och plockade ut målvakten med dryga minuten kvar av matchen men i stället för ännu en reducering kunde Simon Robertsson skjuta in sitt andra mål för matchen och fastställa matchens slutresultat till 2–5.

Nästa match spelas hemma i Monitor ERP Arena nu på fredag, där vi går mot en slutsåld arena. Så vänta inte med att säkra dina platser, köp dina biljetter här.

Tingsryd–Brynäs 2–5 (0–2, 0–1, 2–2)

Första perioden: 0–1 (9.11) Tyler Vesel (Tyler Kelleher, Karlis Cukste), 0–2 (16.39) Simon Robertsson (Tyler Vesel, Theo Lindstien).

Andra perioden: 0–3 (8.21) Tyler Kelleher (Jonathan Karlsson).

Tredje perioden: 0–4 (6.33) Anton Rödin (Simon Bertilsson, Miks Indrasis), 1–4 (16.33) Isak Hellerstedt (Melker Eriksson), 2–4 (17.44) Melker Eriksson (Lucas Lagerberg), spel sex mot fyra, 2–5 (19.07) Simon Robertsson (Tyler Kelleher), spel fem mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 29–24 (6–6, 12–8, 11–10)

Utvisningar: Tingsryd: 1x2min. Brynäs: 4x2min.

Publik: 1 824