Straffseger i klassikermötet – Damian Clara matchhjälte

Publicerad: 2024-02-07
Det blev en jämn och tuff match mot Djurgården där vi till slut vann på straffar efter att ha vänt ett tidigt 0–2 underläge.

I matchen gjorde inlånade forwarden Simon Robertsson debut. Han spelade ihop med Anton Rödin och Greg Scott. Det var ett par ändringar i femmorna i kvällens match.

Vi började matchen piggt och hade en helt annan energi än senaste matchen mot Björklöven.

Djurgården fick med sig matchens första powerplay, som man utnyttjade och tog ledningen efter 6:45.

Mindre än sex minuter senare fick man en ny chans i powerplay, och pang så var det 0–2 på tavlan.

Djurgården var sedan nära ett tredje mål efter slarv från vår sida, men Damian Clara stod i vägen.

Med två minuter kvar av perioden ådrog sig Djurgården sin första utvisning.  Efter att ha haft några chanser så skulle Jack Kopacka presentera sig i matchen. Med tio sekunder kvar av perioden fixade han reduceringspucken på egen hand. Ett mycket viktigt mål innan pausvilan.

Vi började den andra perioden bra med bra tryck och forecheck. Sedan började vi dra på oss utvisningar.

Djurgården tryckte på under perioden och Damian Clara stod för ett par svettiga räddningar.

Det var hög intensitet och heta känslor i den andra perioden och det kändes som en slutspelsmatch.

Likt den första perioden så skulle vi hitta ett sent mål.

Med 46 sekunder kvar att spela av perioden tryckte Johan Larsson in kvitteringen till 2–2.

Vi jobbade fram ett tidigt powerplay i början av den tredje perioden – men inget mål kom där.

I stället stack gästerna upp och prickade krysset till 2–3.

Men mindre än minuten senare så presenterade sig Simon Robertsson för sin nya hemmapublik när han mycket vackert pricksköt in kvitteringen.

Efter målet så jagade vi ett segermål där Jack Kopacka hade den bästa chansen på ett friläge, men målvakten räddade avslutet.

Matchen gick till förlängning där vi fortsatte att trycka på och fick en chans i powerplay. Djurgården lyckades stå emot tiden ut och straffar tog vid.

Där bestämde sig Damian Clara att spika igen målet och räddade tre av tre straffar. Miks Indrasis nätade för oss och extrapoängen var i hamn. En mycket viktig seger!

Nästa match spelas på fredag 19:00 borta mot Mora.

Nästa hemmamatch är på lördag 18:00 i Moderklubbsmatchen mot Almtuna. Köp dina biljetter här!

Brynäs–Djurgården 4–3 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0) efter straffar

Första perioden: 0–1 (6.45) Axel Andersson (Linus Klason), spel 5 mot 4, 0–2 (12.38) Kevin Karlsson (Olle Liss, Marcus Krüger), spel 5 mot 4, 1–2 (19.50) Jack Kopacka (Karlis Cukste, Chad Billins), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2–2 (19.14) Johan Larsson (Jordie Benn, Miks Indrasis).

Tredje perioden: 2–3 (9.14) Olle Liss (David Blomgren), 3–3 (9.06) Simon Robertsson (Anton Johannesson, Greg Scott).

Avgörande straffmål: Miks Indrasis.

Skott: 40–29 (13–10, 9–14, 14–5, 3–0, 1–0).

Utvisningar, BIF: 5×2min. DIF: 3×2 min.

Publik: 7 157.