Sjätte raka segern och upp i serieledning

Publicerad: 2024-10-26
SHL
SHL-laget fortsätter att vinna. Ikväll kom sjätte raka segern när Timrå besegrades med 3–1 hemma inför en fullsatt Monitor ERP Arena.

Inramningen var det inget fel på i kvällens hemmamatch mot Timrå. Hockeyfest, tifo och fullsatt.

Och de som var på plats fick se en fartfylld och spännande match.

Inledningen var jämn där båda lagen skapade målchanser.

Matchens första mål kom efter cirka tolv minuter och det var gästande Timrå som gjorde det. Ett mål som fick videogranskas på grund av en misstänkt sparkrörelse – men målet kvarstod.

Hemmapubliken fick inte vänta allt för länge på en replik när Linus Lindblom snyggt prickade in kvitteringen efter 15:35. Målet var hans första för säsongen.

1–1 efter 20 minuter.

Vi startade den andra perioden bra och hade flera målchanser för ett ledningsmål.

Charle-Édouard D’Astous hade en puck i nät, men målet dömdes bort på grund av att Oskar Lindblom hade stört målvakten.

Timrå hade även de sina chanser men Erik Källgren var mycket bra i målet i afton. Perioden blev mållös.

Lagen fortsatte att hålla jämna steg i den tredje perioden.

Men efter 6:39 i spel fem mot fyra tog vi ledningen i matchen, när Johan Larsson styrde in Victor Söderströms skott till 2–1.

Ett välförtjänt mål av lagkaptenen som var mycket bra ikväll.

Timrå jagade sedan ett kvitteringsmål men de fick inte hål på Erik Källgren.

När sedan Timrå gjorde ett sista försök och tog ut målvakten så la Anton Rödin in 3–1 i det tomma målet med 44 sekunder kvar att spela.

Segern var den sjätte raka och innebär att vi leder SHL efter 13 omgångar.

Nästa match i SHL spelas på tisdag 29/10 klockan 19:00 borta mot Malmö.

Nästa hemmamatch spelas på torsdag 31/10 klockan 19:00 mot Växjö. Köp dina biljetter här!

Matchfakta

Brynäs–Timrå 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (11:55) Sebastian Hartmann (Emil Pettersson, Jonathan Dahlén). 1–1 (15:35) Linus Lindblom (Jordan Schroeder, Oskar Lindblom).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–1 (6:39) Johan Larsson (Victor Söderström), spel fem mot fyra, 3–1 (19:16) Anton Rödin (Oskar Lindblom, Jordan Schroeder), spel fem mot sex i tom kasse.

Utvisningar, BIF: 1x2. TIK: 2x2.

Skott: 27–16 (10–5, 8–6, 9–5).

Publik: 7 909 (fullsatt).