Segersviten på sju matcher bruten – förlust hemma mot Linköping

Publicerad: 2023-12-21
Det såg bra ut för SDHL-laget inför den tredje perioden då laget hade en tvåmålsledning. Då stod bortalaget Linköping för en vändning från 3–1 till 3–5.

Matchen började i ett högt tempo med målchanser för båda lagen. Vi hade ett litet spelövertag och jagade ett ledningsmål. I stället för 1–0 kom istället 0–1 via en Brynässkridsko, mycket oturligt.

I vårt andra powerplay kom kvitteringen med en minut kvar när Jenniina Nylund och Hanna Thuvik klapp-klapp-spelade till 1–1. Målskytt var Jenniina Nylund med sitt elfte mål för säsongen.

I den andra perioden tog vi greppet om matchen och gjorde både 2–1 och 3–1 av Anna Meixner och Annie Silén som gjorde sitt första mål i den rena dräkten.

Det såg mycket bra ut inför den tredje och sista perioden.

Då kom vändningen från bortalaget.

Reduceringen till 3–2 kom redan efter minuten spelad. Några minuter senare kom också kvitteringen –något som fick Filip Eriksson att ta en timeout för att stoppa blödningen.

Det hjälpte tyvärr inte och bortalaget passade också på att göra 3–4 med fem minuter kvar av matchen och vändningen var fullbordad.

Vi gjorde sedan ett sista försök och tog ut målvakten. I det efterföljande sex mot fem-spelet var Jenny Antonsson mycket nära att få in kvitteringspucken. Närmare än så kom vi inte och Linköping fastställde slutresultatet 3–5 i tom målbur.

Nu väntar några dagars julledigt för SDHL-laget och nästa match spelas torsdag 28/12 klockan 19:00 borta mot Djurgården.

Brynäs–Linköping 3–5 (1–1, 2–0, 0–4)

Första perioden: 0–1 (12.25) Franziska Feldmeier (Sara Hjalmarsson), 1–1 (18.45) Jenniina Nylund (Hanna Thuvik, Maja Nylén Persson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (7.30) Anna Meixner (Noemi Neubauerova, Maja Nylén Persson), 3–1 (14.20) Annie Silén (Maja Ålenius, Noemi Neubauerova).

Tredje perioden: 3–2 (1.13) Justine Leanne Reyes (Enikö Tóth), 3–3 (7.23) Nara Elia (Haruka Toko), 3–4 (14.48) Sara Hjalmarsson (Justine Leanne Reyes), 3–5 (19.30) Justine Leanne Reyes, i tom målbur spel fem mot sex.

Skott: 35–26 (14–6, 14–10, 7–10).

Utvisningar, BIF: 2x2 min. LHC: 3x2 min.