400 matcher för Jacob Blomqvist – var med och hylla honom mot Tingsryd

Publicerad: 2023-11-07
Han anslöt till klubbens juniorled från moderklubben Gävle GIK 2001. Nu är han inne på sin nionde A-lagssäsong i klubben. I matchen mot Tingsryd på onsdag 15/11 gör Jacob Blomqvist sin 400:e match i Brynäs IF.

Sist hyllade vi Anton Rödin för 400-matcher. Nu är det dags att hylla nästa Brynäsare. Jacob Blomqvist är en äkta sådan och en riktig ledargestalt som alltid visar vägen och ger allt för laget. I år är han assisterande lagkapten och han har tidigare varit en av föreningens lagkaptener. Inte vilket uppdrag som helst.

”Blomman”, en lagspelare av det högsta slaget – var med och hylla honom på onsdag 15/11 för sina 400 matcher.

– ”Jackes” karaktär är verkligen vad som kännetecknar en Brynäsare. Hunger, engagemang och ger alltid allt för vårt klubbmärke. Förutom hans framgångar på isen så har Jacob gjort stort avtryck i omklädningsrummet och på sidan av isen. Det känns fantastiskt att få hylla honom och vi gläds över alla matcher som han varit en av oss. En spelare som verkligen sätter laget före jaget och skapar stolthet hos oss alla. Jag hoppas att alla Brynäsare sluter upp på läktaren och ger Jacke den uppskattning han förtjänar, säger Håkan Svedman, klubbdirektör i Brynäs IF. 

Jacob Blomqvist har tagit en längre väg till A-laget som alltid har varit målet då han efter juniortiden spelade i klubbar i de nedre divisionerna. Inför säsongen 11–12 gick flyttlasset till Leksand där han gjorde tre säsonger. Den andra säsongen var han en starkt bidragande faktor till att klubben gick upp till SHL.

Efter ett år i SHL med Leksand fick han sin chans att återvända till Gävle och Brynäs inför säsongen 14–15. Under den sejouren blev det sex säsonger, tre av dem som lagkapten, där han och laget säsongen 16–17 var ett mål ifrån SM-guldet.

Efter en kort sejour i Timrå där han också var med om ett avancemang till SHL återvände han återigen till Brynäs halvvägs in i den gångna säsongen.

Han var en av dem första som visade vägen och skrev på ett nytt kontrakt med klubben efter uttåget i våras.

Var med och hylla Jacob då det sker en ceremoni innan nedsläpp i matchen mot Tingsryd onsdag 15/11.

Vi tackar Jacob för hans insatser i Brynäs genom åren och önskar framtida framgångar!

Köp din biljett till matchen här.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör