3–0 mot Leksand i Sandviken

Publicerad: 2023-09-02
SDHL-laget besegrade under lördagen Leksand i Jernvallen Arena. 3–0 blev slutresultatet efter mål av Stina Sandberg, Jenny Antonsson och Anna Meixner samt en stabil Amanda Johansson i målet som höll nollan.

Spelet var upp och ner under matchen men vi började klart bäst. Det märktes att det var ett spelsuget Brynäs efter ett litet uppehåll.

18-åriga Stina Sandberg fick idag chansen i förstakedjan med Anna Meixner och Josefine Jakobsen och i mitten av den första perioden prickade hon in 1–0.

Den andra perioden var sämre spelmässigt men Jenny Antonsson visade vägen och utökade vår ledning till 2–0 med ett distinkt avslut. 3–0 kom också när Anna Meixner fick se sitt passningsförsök rinna hela vägen in i mål efter bra trafik framför målet. Vi vann perioden med 2–0 och gick in i periodpaus med en 3–0 ledning. Huvudtränare Filip Eriksson var inte nöjd med spelet trots ledningen.

Den tredje perioden var klart bättre och vi kontrollerade perioden på ett bra sätt. Leksand var dock inte ofarliga och dagens målvakt Amanda Johansson stod för ett gäng vassa räddningar i sin säsongsdebut. Det var chanser åt båda hållen men perioden skulle bli mållös och Amanda Johansson imponerande från sin målvaktsposition och fick hålla nollan.

Se och hör Amandas tankar om matchen här!

Nästa träningsmatch för SDHL-laget är på fredag 8/9 när vi återigen möter Leksand, denna gång i Falun.

Brynäs–Leksand 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (10:18) Stina Sandberg (Sara Cajanova).

Andra perioden: 2–0 (5:10) Jenny Antonsson. 3–0 (15:47) Anna Meixner.

Skott: 29–29.

Utvisningsminuter: 2-2.