Miks Indrašis fortsätter i Brynäs IF

Publicerad: 2024-05-15
Den lettiske landslagsforwarden blir kvar i klubben ytterligare en säsong och följer med klubben upp till SHL. – Jag har trivts väldigt bra i klubben och i staden, så det känns fantastiskt att bli kvar här, säger Miks Indrašis.

Miks Indrašis kom till Brynäs IF inför den gångna säsongen från tyska klubben Schwenninger Wild Wings. En värvning som gjordes möjlig tack vare ”Fansens värvning”.

Han levde sedan upp till förväntningarna och stod för en poängstark säsong. På 52 grundseriematcher producerade han 58 poäng (26+32), vilket gav en andraplats i HockeyAllsvenskans totala poängliga.

Nu är han klar för en ny säsong i Brynäs IF där spel i SHL väntar.

– Jag har trivts väldigt bra i klubben och i staden, så det känns fantastiskt att bli kvar här. Att nu få testa mig själv i en så bra liga som SHL känns väldigt inspirerande. Jag är väldigt motiverad inför nästa säsong och jag tror vi har alla chanser att göra bra ifrån oss där, säger Miks Indrašis.

Den lettiske landslagsforwarden har en gedigen karriär att se tillbaka på med bland annat elva säsonger i KHL och tio VM-turneringar.

Han är i skrivande stund på plats i Tjeckien för sin elfte VM-turnering, där Lettland siktar på att återupprepa förra årets prestation som slutade med ett historiskt VM-brons.

Sportchef Johan Alcén är nöjd över att Miks Indrašis blir kvar:

– Att få behålla Miks är såklart väldigt bra och något som vi tidigt kände att vi ville. Jag tror nog alla såg under säsongen vilka kvalitéer som han besitter. Han är en otroligt skicklig spelare som alltid får saker att hända på isen. Miks är dessutom viktig med sin erfarenhet och han är en omtyckt person i laget. Det ska bli väldigt spännande att få jobba vidare tillsammans även i SHL.

Kontraktet med Miks Indrašis sträcker sig över säsongen 24/25.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör