Semifinalklart efter 3–0 i matcher mot Linköping

Publicerad: 2024-02-26
SDHL-laget besegrade Linköping med 2–1 i kvartsfinal 3 och är därmed klara för semifinal. Motståndet i semifinalen står MoDo för.

Efter två raka förlängningssegrar och 2–0 i matcher till vår fördel så var Linköping piskat att vinna kvällens tredje kvartsfinal för att hålla liv i matchserien.

Det märktes då laget spelade disciplinerat och med en stor desperation, vilket gjorde det svårt för oss inledningsvis.

Vi hade svårt att skapa målchanser trots två chanser i powerplay.

När väl gästerna fick chansen i powerplay så kom ledningsmålet i slutet av den första perioden.

Linköping var fortsatt bra i den andra perioden och var de som skapade flest målchanser. Klara Peslarová fick jobba i målet, med den äran.

Men kvitteringen skulle komma när Sini Karjalainens skott från blålinjen letade sig in bakom en skymd Linköpingsmålvakt. Ett mycket viktigt mål i slutet av den andra perioden som gav ett likaläge inför den tredje perioden.

Den tredje perioden var jämn men det kändes som att det var vi som var det laget som hade taktpinnen.

Och efter 13:31 prickade Hanna Thuvik in 2–1 och stor glädje utbrast i arenan.

Då var semifinalplatsen nära men Linköping gav inte upp. Timeout togs och målvakten plockades ut med tre minuter kvar av matchen.

Men vi lyckades stå emot och semifinalplatsen var i hamn.

I semifinalen väntar MoDo med start på måndag 4/3.

Brynäs–Linköping 2–1 (0–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (17.49) Sara Hjalmarsson (Lova Blom) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (16.50) Sini Karjalainen (Jenny Antonsson).

Tredje perioden: 2–1 (13.31) Hanna Thuvik

Utvisningar, BIF: 4×2min. LHC: 3×2min.

Skott: 21–25 (8–7, 3–8, 10–10)