Sjätte raka segern inkasserad efter straffseger mot HV71

Publicerad: 2023-12-07
SDHL-laget tog under torsdagskvällen sin sjätte raka segern när HV71 besegrades på straffar. Efter 2–2 i fulltid och förlängning klev Anna Meixner och Klara Peslarová fram som matchhjältar i straffläggningen.

Matchen började i ett väldigt högt tempo och det var bra fart under skridskorna hos båda lagen. HV är bra i det böljande spelet och det fick vi erfara under kvällens match.

En som tidigare har spelat i HV71 är vår assisterande kapten Jenny Antonsson. Efter 6:29 in i den första perioden visade hon att den klassiska klyschan ”släkten är värst” faktiskt stämmer när hon styrde in Mina Waxins skott till 1–0.

Noemi Neubauerová och Hanna Thuvik hade sedan ett varsitt läge till att utöka ledningen.

HV fick en kvitteringschans i slutet av perioden när de fick matchens första powerplay – men vi visade bra spel i boxplay.

I periodens slutskede var Stella Lindell otroligt nära 2–0 när hon höll sig framme framför mål, men avslutet gick i stolpen.

En händelserik första period där vi vann skottstatistiken med 16–8.

Den andra perioden svängde åt båda hållen men de riktigt heta målchanserna uteblev.

Vi hade ett antal långa anfall i perioden men periodens enda mål skulle gästerna göra med cirka 3:30 kvar av perioden.

Likt den första perioden vann vi skottstatistiken, 17–8.

Utvisningar var något som det var ont om i matchen fram till den tredje perioden. I periodens första halva dömdes det tre utvisningar: två för HV och en för oss.

På vårt andra numerära överläge sköt Maja Nylén Persson och framför mål fanns Noemi Neubauerová som fick en touch på pucken. Ett mål som gav oss ett grepp om matchen.

Vi hade god kontroll på matchen och Klara Peslarová var återigen bra i målet. Med cirka tre minuter kvar av matchen var Hanna Thuvik nära att sätta spiken i kistan på ett friläge.

HV gjorde ett sista försök när de tog timeout och plockade ut målvakten. Det såg länge ut att bli tre poäng till oss men med ynka tolv sekunder kvar kom kvitteringen.

Matchen gick till förlängning som blev mållös och straffar tog vid.

Där klev Klara Peslarová fram när hon räddade tre av tre straffar och Anna Meixner blev enda målgörare.

Extrapoängen säkrad och sjätte raka segern in på kontot.

Det är tätt med matcher nu och redan imorgon fredag spelar SDHL-laget hemmamatch igen när Frölunda kommer på besök.

Nedsläpp är 18:00 och biljetter hittar du här!

Matchfakta

Brynäs-HV71 3–2 efter straffar (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (6.29) Jenny Antonsson (Mina Waxin, Julia Östlund).

Andra perioden: 1–1 (16.28) Elin Svensson (Jenna Raunio).

Tredje perioden: 2–1 (8.51) Noemi Neubauerová (Maja Nylén Persson, Hanna Thuvik), spel fem mot fyra, 2–2 (19.48) Mira Jungåker (Jenna Raunio, spel sex mot fem.

Avgörande straff: 3–2 Anna Meixner.

Skott: 45–34 (15–8, 17–8, 6–17, 5–1, 1–0).

Utvisningar, BIF: 2×2 min. HV: 2×2 min.