SDHL – FÖRLUST I GENREPET MOT MODO

Publicerad: 2024-09-07
Det bjöds på en hård kamp mot MoDo i genrepet för SDHL-laget där bortalaget tillslut kunde dra det längsta strået. Efter två mållösa perioder kunde gästerna åka hem med en 0-2-vinst i bagaget.

Den första perioden startade bortalaget MoDo starkt där laget direkt skapade några bra målchanser.

Längre anfall lyste med sin frånvaro för båda lagen men perioden bjöd trotts detta på ett högt tempo, hårt spel och målchanser åt båda hållen.

Tyvärr fanns inte skärpan riktig där hos lagen när chanserna väl kom till och vi fick gå till pausvila med ställningen 0–0.

Den andra perioden startade vi starkt och var bara en ramträff ifrån att ta ledningen i matchen.

Kort därefter fick vi chansen i spel fem-mot-fyra men passningsspel klickade inte riktigt och ett ledningsmål uteblev.

I periodens slutskede radade lagen upp heta målchanser men utan resultat och ställningen förblev mållös, 0–0 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden fick gästerna ett tidigt powerplay, där visade Ena Nystrøm upp ett fint målvaktsspel men gästerna skulle till slut bli för starka och efter 04:51 kom ledningsmålet, 0–1.

Vi fick spendera stora delar av den sista perioden i spel fyra-mot-fem, vilket gjorde det svårt för oss att kvittera matchen.

MoDo kunde efter 09:34 utöka sin ledning till 0–2, återigen i spel fem-mot-fyra.

I periodens slutskede började vi komma tillbaka in i matchen och skapade bra tryck i offensiv zon.

Vi plockade ut målvakten och tog en timeout i jakten på en reducering men tyvärr utan resultat.

Nästa hemmamatch för SDHL-laget är hemmapremiären mot SDE den 20 september klockan 18:00, köpa dina biljetter här.

Brynäs IF–Modo 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

Tredje perioden: 0–1 (04.51) Ella Albinsson, spel fem-mot-fyra, 0–2 (09.34) Alexie Guay, spel fem-mot-fyra

Skott: 28–37 (7–13, 8–11, 13–13)

Utv: BIF: 3x2min. Modo: 1x2min.

Publik: 81, Monitor ERP Arena.