Edvin Nääs är första kandidat till årets Tigerstipendium

Publicerad: 2024-01-18
Nu har stiftelsen Lennart ”Tigern” Johansson minnesfond utsett årets första kandidat till ”Årets Tigern-stipendiat”.

Förra året delade man ut Tigern-stipendiet till Theo Lindstein, och nu är det dags att utse årets stipendiat. Priset går till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året haft en positiv utvecklingsförmåga, varit en god kamrat eller i något avseende övervunnit sig själv.

Årets första kandidat är den talangfulla backen Edvin Nääs.

Motiveringen lyder:

Edvin är en modern back som besitter en bländade skridskoåkning, han älskar att träna och han lyckas på ett föredömligt sätt få ihop kombinationen ishockey och skola. Edvin spås en fin karriär och är en i raden av många talanger som har framtiden för sig och är på väg att på riktigt blomma ut.

Det här är Tigerstipendiumet:

Varje år delar Stiftelsen Lennart ”Tigern” Johanssons minnesfond ut ett stipendium till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året ska ha höjt sig över sina lagkamrater i något avseende; visat sig vara en god kamrat, haft en positiv personlighetsutveckling som inneburit högre standard och prestationsförmåga, eller i något avseende övervunnit sig själv.Stipendiet är 25.000 kronor och ska användas i utbildande syfte, till exempel kan det användas för en studieresa till NHL. Mottagaren ska vara 17 eller 18 år och kan endast tilldelas stipendiet en gång. De två spelare som nominerats till stipendiet, men inte blev årets mottagare får ett stipendium på 1.500 kr som delas ut i samband med skolavslutningen. Totalt delar Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond ut 28.000 per år i samband med höstens första seriematch enligt senaste styrelsebeslut. Stiftelsen representeras idag av Lennart ”Tigern” Johanssons dotter, Pernilla Andersson, och ordföranden Lennart Hovelius.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör