Brynäs IF och Gästriklands Ishockeyförbund ingår ett nytt samarbete – fri entré för alla ungdomslag i distriktet

Publicerad: 2023-10-09
En viktig del i arbetet med att skapa morgondagens ishockeyspelare och Brynäsare är arbetet med förebilder. Förebilder som unga tjejer och killar kan se upp till för att inspirera till egna ishockeykarriärer. Att dessutom ha en meningsfull fritidsaktivitet att gå till är viktigt – extra viktigt för att känna sig inkluderad i ett sammanhang och alla vi som har varit i Monitor ERP Arena vet att Brynäs IF är ett sammanhang där man ska känna glädje, gemenskap och framåtanda.

Därför har nu Brynäs IF och Gästriklands Ishockeyförbund nu arbetat för att möjliggöra fri entré för alla distriktets spelare på Brynäs IF:s hemmamatcher. Biljetter som går till alla aktiva spelare, under 18 år – på ståplats till samtliga herr- och dammatcher. 

Totalt möjliggörs 200 biljetter varje match, där spelare i distriktets klubbar kan boka digitalt via en webbportal. Alla spelare bokar individuellt och biljetterna är tillgängliga till alla Hockeyallsvenska -och SDHL-matcher under säsongen där först till kvarn principen tillämpas.

– Alla spelare i våra representationslag idag har själva varit ”kids” och haft förebilder att se upp till vilket är väldigt viktigt för barn och unga. Inga drömmar är för stora och vi vill ge framtidens spelare möjligheten att se och inspireras av våra seniorspelare på elitnivå. Det handlar också mycket om att ge tillbaka. Ge tillbaka till alla fantastiska klubbar som har fostrat spelare till Brynäs IF i årtionden. För oss ska Monitor ERP Arena vara en stor mötesplats och då är det självklart för oss att i unga åldrar bjuda in spelare från hela distriktet, säger Erika Grahm, sportchef Brynäs IF.

Under säsongen har också Moderklubbsmatchen sin givna plats. Årets moderklubbsmatch som genomförs i samarbete med Noppa Stiftelsen genomförs lördagen den 10:e februari i Hockeyallsvenskan och 16:e februari i SDHL. Under moderklubbsmatchen kommer alla spelare i våra representationslag värma upp i tröjor från deras moderklubbar. Som en hyllning till deras fostran. Många av spelarna kommer från klubbar i distriktet och här visar vi med stolthet upp vad distriktet har möjliggjort – även om det välförtjänt också stolt visas upp klubbar från både övriga Sverige och världen.

– Vi tycker att Brynäs IF:s satsning möjliggör former för ett ökat samarbete mellan föreningarna i distriktet. Att få träffas på matchdagar på arenan, både för spelare och ledare tror vi stärker banden för Gästrikehockeyn. Att de dessutom sedan får chansen att se eliten på nära håll hoppas vi ska stimulera till fler ishockeyspelare i distriktet säger Fredrik Molander, ordförande Gästriklands Ishockeyförbund.

Målsättningen är givetvis att dessa biljetter ska användas maximalt och möjliggöra ytterligare ett steg för föreningen att skapa regionens bästa mötesplats. Sedan flera år tillbaka arbetar Brynäs IF tätt med skolorna i regionen för att möjliggöra meningsfull aktiv fritid för skolungdomar i mellanstadieåldern, nu växer även arbetsmodellen inom hockeygästrikland.

– Vi har ett fantastiskt starkt kontaktnät uppbyggt med dels skolorna genom En bra start-plattformen men framför allt också med alla barn vi möter. Genom arbetssättet bygger vi relationer som stärker Brynäs IF:s varumärke och bygger broar för Ishockeyn och nästa generations supportrar. Det känns fantastiskt att kunna möjliggöra det här tillsammans med Gästriklands Ishockeyförbund, säger Jakob Westerlund, Kommersiell chef Brynäs IF

Från och med matchen 11/10, då Brynäs IF möter BIK Karlskoga är det möjligt för föreningarna att boka biljetter. Biljettportalen kommer att distribueras till föreningsadministratörerna i respektive förening via mejl. 

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör