Förlängningsseger i första semifinalen

Publicerad: 2024-03-04
SDHL-laget fortsätter att vinna slutspelsmatcher efter förlängning. Ikväll besegrades MoDo i den första semifinalen efter att Julia Östlund prickat in segermålet.

Alla fyra matcher lagen emellan i grundserien har varit jämna och tre av dem har avgjorts på straffar och den fjärde vann vi efter förlängning.

Så det var ingen överraskning att det skulle bli jämnt även ikväll.

Matchen började i ett högt tempo. Det var två spelsugna och uppvilade lag som ville sätta tonen direkt.

Sara Cajanova har haft en mycket fin säsong och hon var bra även ikväll. Efter 7:29 gav hon oss ledningen efter en fin prestation där hon trampade runt målet och fick in pucken mellan benen på målvakten.

MoDos bästa kvitteringschans kom med fem minuter kvar på ett friläge, men avslutet uteblev.

I slutet av perioden var vi ytterst nära ett 2–0-mål när fjärdekedjan med Barbora Proskova och Stina Sandberg var framme och oroa framför målet.

Ledning 1–0 efter den första perioden.

Det höga tempot fortsatte i den andra perioden och den bestod av ett mycket böljande spel. Målchanserna kom åt båda håll och det var en sevärd period.

MoDo skulle hitta en kvittering efter 13:33 efter en tilltrasslad situation framför målet.

Vi var sedan en stolpträff ifrån 2–1 i slutet av perioden men det var likaläge 1–1 inför den tredje perioden.

Det var fortsatt jämnt i den tredje perioden. Vi jagade ett potentiellt segermål men bortamålvakten stod för en bra insats. MoDo hade även de sina möjligheter men Klara Peslarová var stabil matchen igenom.

Matchen fick avgöras i förlängning.

Väl där skapade vi ett extremt tryck mot MoDos mål och det hängde ett segermål i luften. MoDo tog en timeout för att stoppa vårt momentum och skapade två möjligheter efter det.

Men avgörandet skulle komma när vi fick chansen i powerplay. Efter 13:30 avlossade Julia Östlund ett skott från höger tekningscirkel som efter mycket om och men gled över mållinjen. Det såg först ut som att det var Malia Schneider som var sist på pucken, men Julia Östlund blev registrerad som segerskytt.

I och med segern står det nu 1–0 i matcher när det nu väntar två raka bortamatcher (onsdag och fredag) i semifinalserien.

Brynäs–MoDo 2–1 ( 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (8.29) Sara Cajanova.

Andra perioden: 1–1 (13.33) Abygail Moloughney.

Fjärde perioden: 2–1 (13.30) Julia Östlund (Sini Karjalainen, Mina Waxin), spel fem mot fyra..

Utvisningar, BIF: inga. MoDo: 2×2 min.

Skott: 48–23 (9–7, 13–6, 12–3, 14–7).