Ny målvakt klar till SDHL-laget

Publicerad: 2024-01-18
Brynäs IF kan idag meddela att Emma Nichols senast i Timrå IK registreras som tredjemålvakt. Hon lånas direkt ut till Skellefteå i NDHL under resten av säsongen och kan kallas tillbaka vid behov.

Ända sedan Amanda Johansson ådrog sig en knäskada som gör att hon blir borta resten av säsongen har klubben letat efter en målvakt som kan backa upp vid skador och behov.

Nu har klubben hittat den lösningen i den 19-åriga engelska målvakten Emma Nichols från Timrå IK.

Emma Nichols är en ung talangfull målvakt som är inne på sin fjärde säsong inom svensk ishockey och har innan sejouren i Timrå spelat tre säsonger i Södertälje.

– Vi har letat efter en tredjemålvakt efter Amandas skada, vi är glada och nöjda över att vi har hittat den här lösningen. Då vi har våra ordinarie målvakter på daglig basis så blev det perfekt att Skellefteå var intresserade av henne så hon får den träning och speltid som hon behöver. Ett gott samarbete med Skellefteå och en bra lösning för alla parter, säger Erika Grahm, sportchef Brynäs IF.

Emma Nichols är skriven hos oss i Brynäs men kommer tillbringa resten av säsongen i Skellefteå och kan kallas tillbaka vid behov.

Vi välkomnar Emma till föreningen och önskar henne ett stort lycka till i Skellefteå!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör