Seger i kvartsfinal 1:7

Publicerad: 2024-03-17
Det blev en skön seger i första kvartsfinalen mot Nybro. I en match som bjöd på fartfylld hockey och ett böljande spel.

Den första perioden startade vi starkt. Vi förde spelet på ett bra sätt inledningsvis och skapade både långa anfall i offensiv zon och heta målchanser.

Nybro hade inte mycket puckinnehav inledningsvis i perioden men bortalaget var inte ofarliga för det, laget visade vid flera tillfällen upp ett mycket starkt kontringsspel.

Gästerna jobbade sig in i matchen mer och mer under periodens gång men trotts många fina målchanser för båda lagen så fick vi inte se något mål i den första perioden.

Den andra perioden började likt den första, det var vi som ägde pucken och förde spelet. Vi skapade direkt några riktigt farliga målchanser men pucken ville inte leta sig in i mål.

Nybro fortsatte visa upp ett snabbt och effektivt kontringsspel som skapade mycket oreda men Damian Clara, som tilldelades Guldgallret innan matchstart, stod för en kanonmatch och räddade laget flera gånger om.

Perioden bjöd på ett intensivt spel med högt tempo, där målchanser inte saknades men återigen fick vi gå till pausvila med ställningen 0–0.

I den tredje perioden fick gästerna en smakstart och redan efter 00:45 kunde laget skjuta in matchens första mål, 0–1.

Nybro fick sedan chansen att utöka sin ledning i spel fem-mot-fyra men där visade vi upp ett otroligt starkt boxplayspel.

06:54 var det äntligen vår tur att få jubla, efter att Simon Robertsson stött in kvitteringspucken efter ett fint förarbeta av Jack Kopacka, 1–1.

Kvitteringsmålet gav oss bra energi och knappt en minut senare kunde Tyler Vesel skjuta in 2–1 pucken, efter starkt jobb i anfallszon.

Nybro krigade på för en kvittering och chanser saknades inte men Clara stod för en jättematch och visade verkligen varför han blivit utsedd till ligans bästa juniorspelare.

Gästerna gav allt för att få in en kvitteringspuck och i slutet av perioden plockade man ut målvakten för att göra ett sista tappert försök men något mer mål skulle det inte bli.

Nästa match spelas den 19 mars hemma i Monitor ERP Arena, köp dina biljetter här.

Brynäs–Nybro 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)

Tredje perioden: 0–1 (0.45) Filip Eriksson (Rihards Marenis, Alexander Molldén), 1–1 (6.54) Simon Robertsson (Jack Kopacka, Theo Lindstein), 2–1 (7.45) Tyler Vesel (Greg Scott, Tyler Kelleher).

Utvisningar: BIF: 2x2. Nybro: 2x2.

Skott: 38–24 (10–11, 11–5, 17–8)

Publik: 6 512.