SDHL-laget förstärker truppen – 25-årig kanadensisk forward ansluter

Publicerad: 2024-01-04
2023 har blivit 2024 och slutdelen av säsongen tar vid. I och med det kan vi idag meddela att den 25-åriga kanadensiska forwarden Malia Schneider ansluter till klubben. – Efter bra samtal med klubben och Erika Grahm så jag kände direkt att det var det bästa alternativet för mig, säger Malia Schneider.

Malia Schneider kommer senast från provspel för Ottawa i den nordamerikanska proffsligan PWHL. Innan det har hon tillbringat fem år på college i Colgate University och ett år i Team Sonnet i PWHPA.

Den högerfattade forwarden har nu skrivit på ett kontrakt med Brynäs IF som sträcker sig säsongen ut.

– Det känns riktigt bra att komma till Brynäs. Efter bra samtal med klubben och Erika Grahm så jag kände direkt att det var det bästa alternativet för mig, säger Malia Schneider.

Malia Schneider är en skicklig forward som har sina styrkor i spelet med puck och hon har under sina år på college bidragit med en hel del poäng. På 178 matcher har hon gjort 110 poäng (54+56). På meritlistan finns även ett U18-silver med Kanada 2015/2016.

Nu vill hon vara med och vinna med Brynäs.

– Jag kommer hit för att vinna, jag vet om att klubben och laget suktar efter det där första guldet. Jag har inte kämpat om det lika länge som de andra i laget men de ska veta att jag vill vinna guld lika mycket som dem, säger Malia Schneider.

Sportchef Erika Grahm är nöjd över tillskottet av Malia Schneider och hon säger så här om värvningen.

– Det känns riktigt bra att få hit Malia. Hennes ambition var att ta en plats i nya proffsligan men då hon erbjöds en reservplats där tog hon i stället chansen att komma till Brynäs. Vi har letat efter förstärkningar för att bredda i truppen för sista halvan av säsongen. Malia är en spelare med helt rätt profil för oss att få in i det här läget. Hon är duktig i spelet med puck och spelar väldigt rakt vilket vi vill addera i vårt anfallsspel. Det ska bli riktigt spännande att få se henne i Brynäströjan.

Kanadensiskan som kommer spela i nummer 10 är inte helt säkert spelklar tills Gävledala-derbyt mot Leksand på fredag då vi inväntar allt pappersarbete. 

Varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF – Malia Schneider!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör