Lyckosam avslutning på höstsäsongen för J18 och J20

Publicerad: 2023-12-11
I helgen som var avslutade våra äldsta juniorlag höstsäsongens seriespel och man gjorde det på allra bästa sätt. J18 spelade hem seriesegern och J20 säkrade en plats i Topp 10 nationell.

Båda lagen har imponerat stort under hösten och är väl värda att få chansen att spela i respektive fortsättningsserie som startar efter jul. För J18 väntar spel i den nationella serien och för J20 väntar Topp 10 nationell.

J18 har trummat på under hela hösten och säkrade seriesegern i den sista omgången med en 3–2-seger hemma mot Örebro. På 22 spelade omgångar inkasserade laget 55 poäng och har en målskillnad på 150–50. I laget finner vi många spelare från förra årets U16-lag som tog klubbens historiska SM-guld.

Gymnasie- och junioransvarig Rickard Brehlin är inte förvånad över lagets framfart under hösten.

– Någonstans visste vi om lagets kvalitet och kapacitet när vi klev in i säsongen. Där har ledarstaben gjort ett jättebra med gruppen och fått till en vardag där laget tränar med hög kvalitet, samt tävlar på ett härligt sätt! Att vi står som seriesegrare i den regionala serien känns fantastiskt roligt för grabbarna, Brynäs IF och oss som jobbar med detta!

Efter julen kommer motståndet att spetsas till ytterligare i samband med intåget i den nationella serien.

– Det blir en nivå till i nationella serien, med längre resor och bättre motstånd, vilket både ledare och spelare ser fram emot. Jag skulle säga att vi har väldigt bra chanser till goda resultat framåt, säger Rickard Brehlin.

Om vi hoppar över till J20 så säkrades topp 5-platsen i helgen trots två raka förluster mot Leksand. J20 slutade på en femteplats i J20 nationell norra och uppnådde det mål som var uppsatt inför säsongen. 

J20 har haft det tufft sportsligt de senaste säsongerna men har under huvudtränare Victor Grönbergs ledning stått för en bra höstsäsong. På 27 spelade grundserieomgångar spelade laget in 45 poäng.

– Det är verkligen ett stort steg i rätt riktning! Likt J18 har ledarstaben fått till en väldigt bra vardag tillsammans med laget med hög kvalitet i det vi gör och hur vi tävlar på träning och i match! Det har visat sig i resultaten på matcherna och i tabellen. Det är en bra mix av yngre spelare som kommer upp och verkligen tar för sig, samt 05:or och 04:or som verkligen har tagit kliv och leder laget på ett grymt bra sätt, säger Rickard Brehlin och fortsätter:

– Topp 10 blir en härlig utmaning och vi kommer att komma väl rustade för att gå så långt som möjligt där!

Vi gratulerar de båda lagen till en mycket bra höstsäsong och vi ser med spänning fram emot vårsäsongen!

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör