Uddamålsförlust mot Västerås

Publicerad: 2024-01-17
Herrlagets trend på tre raka segrar och fem raka hemmasegrar bröts i onsdagens match mot Västerås. Gästerna vann med 2–1 och knep alla tre poäng.

Vi började matchen piggt där Oskar Kvist och Anton Ohlsson skapade de första möjligheterna efter 2.41. Inledningen var över lag jämn med bra fart hos båda lagen.

Efter åtta minuter blev det avbrott i spelet pga skada hos gästerna. Direkt efter avbrottet ådrog sig Västerås matchens första utvisning – i det efterföljande numerära överläget var Jordie Benn en ribbträff ifrån 1–0.

Matchens första mål skulle komma, men dessvärre var det Västerås som gjorde det efter 14.19.

Vi behövde inte vänta allt för länge på kvitteringen. Tre minuter senare var ställningen 1–1 efter att Miks Indrasis gjort sitt 17:e mål för säsongen, fint framspelad av Anton Rödin.

Kort efter var Jack Kopacka ytterst nära att göra 2–1 men skottet gick utanför. Vi fortsatte att etablera tryck i anfallszon men 1–1 stod sig perioden ut.

2–1 var även nära sex minuter in i perioden när Oskar Kvist prickade ribban – ett skott som domaren behövde ta en videocheck på.

Vi hade sedan ett par långa anfall utan att hitta några rejäla målchanser.

Efter 12.17 åkte vi på en 2+2 utvisning för hög klubba. I det efterföljande numerära underläget var faktiskt Greg Scott närmast att göra mål, när han gick på ett eget genombrott och tog en sväng bakom mål och försökte trä in pucken, ytterst nära 2–1 där.

Västerås skapade egentligen ingenting i det powerplayspelet och drog istället på sig en utvisning så det blev spel fyra mot fyra.

På en spelvändning i fyra mot fyra-spelet fick Västerås friläge som Damian Clara räddade. I andra sekvensen gick pucken ut i hörnet, och Västeråsspelaren avancerade in och hittade luckan i första krysset till 1–2.

Vi fortsatte sedan att ha mycket tid i anfallszon men lyckades inte skapa några speciellt vassa målchanser. Vi sköt mycket men målvakten hade oftast god sikt och fick rädda puckarna ostört.

Underläge 1–2 inför den tredje perioden, trots att vi vann skotten med 14–6 i den andra perioden.

Västerås rivstartade den tredje perioden med att ha en puck i nät till 1–3. Efter videobedömning blev det bortdömt pga kontakt på Damian Clara.

Sedan var det tryck för ett kvitteringsmål där Västerås enda chans i perioden var ett stolpskott i boxplay.

Likt de andra två perioderna hade vi mycket tid i anfallszon men vi hade fortsatt svårt att luckra upp det tajta bortaförsvaret. Med tre minuter kvar fick vi även chansen i powerplay som sedan gick över till sex mot fyra då Damian Clara lämnade sitt mål. Men Västerås fortsatte att göra det svårt för oss och lyckades hålla emot och fick med sig alla tre poäng från matchen.

Vi lär oss av detta och riktar fokuset till fredagens toppmöte mot Södertälje i Scaniarinken.

Nästa hemmamatch spelas nu på söndag 21/1 klockan 18:00 mot Nybro. Köp dina biljetter här!

Brynäs–Västerås 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (14.19) Kyle Topping (Jimmie Jansson, Konstantin Komarek), 1–1 (17.00) Miks Indrasis (Anton Rödin, Johan Larsson).

Andra perioden: 1–2 (10.44) Marcus Bergman, spel fyra mot fyra.

Utvisningar, BIF: 2×2 min. VIK: 4×2 min.

Skott: 31–18 (8–7, 14–6, 9–5).

Publik: 5 489.