Seger i Anton Rödins 400:e match

Publicerad: 2023-10-07
Det blev seger i Anton Rödins 400:e match med 5–4 efter förlängning inför 6079 personer.

Matchen började jobbigt för oss när lagkapten Johan Larsson ådrog sig ett matchstraff för huvudtackling knappt åtta minuter in i perioden. I det efterföljande fem minuter långa numerära underläget fredade vi vårt mål på ett bra sätt. Det gav oss energi och vi arbetade oss in i matchen. Anton Rödin som gjorde sin 400:e match i Brynäs IF klev in i handlingarna och spelade fram Johannes Kinnvall som gjorde sitt första mål för säsongen efter 14.06. Fyra minuter senare gjorde Anton Rödin också 2–0.

Den andra perioden skulle bli en svängig sådan. Fyra minuter in perioden kom det första målet när Västervik reducerade. Vår ”juniorkedja” med Lindblom-Ohlsson-Nordh fortsätter att imponera och skapa oreda i motståndarförsvaren i säsongsinledningen. Med 8.48 spelade av den andra perioden kom 3–1 av just Noel Nordh.

Västervik skulle inte ge sig och man både reducerade och kvitterade. Anton Rödin skulle hinna göra sitt andra mål i matchen innan periodens slut när han prickade in 4–3 i powerplay. En svängig period som sagt och vi hade en 4–3-ledning inför den tredje perioden.

I den tredje periodens inledning hade vi flera chanser att gå ifrån målmässigt, men pucken ville inte in. I stället skulle gästerna med sju minuter kvar av matchen kvittera i powerplay. En effektiv period av gästerna som endast hade två skott på mål i den tredje perioden.

I den efterföljande förlängningen skulle Jack Kopacka få det sista ordet när han fixade extrapoängen till oss.

Två nya poäng in på kontot och fjärde raka segern. Tack till er 6079 personer som var på plats ikväll!

Nästa match för herrlaget är på onsdag 11/10 när vi välkomnar BIK Karlskoga till Monitor ERP Arena.

Biljetter till den matchen köper du här!

Matchfakta

Brynäs–Västervik 5–4 efter förlängning (2–0, 2–3, 0–1, 1–0).

Första perioden: 1–0 (14.06) Johannes Kinnvall (Anton Rödin, Miks Indrasis), 2–0 (18.26) Anton Rödin (Anton Johannesson, Tyler Kelleher).

Andra perioden: 2–1 (4.00) Victor Öhman (Alex Ciernik, Macoy Erkamps), 3–1 (8.48) Noel Nordh (Anton Johannesson), 3–2 (9.39) Elias Sjöström (Philip Marinaccio, Theo Jacobsson), 3–3 (14.38) Jacob Mcgrew (Victor Öhman, Alex Ciernik), 4–3 (17.23) Anton Rödin (Oliver Tärnström, Tyler Kelleher), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–4 (13.45) Anton Svensson (Theo Jacobsson, Elias Sjöström), spel fem mot fyra.

Förlängning: 5–4 (2.26) Jack Kopacka (Linus Ölund).

Utvisningsminuter: 32–6.

Skott: 35–21 (9–9, 12–10, 12–2, 2–0).

Publik: 6 079.