Stark premiärhelg för J20

Publicerad: 2023-09-11
I helgen inledde J20 seriespelet när Leksand och Mora gästade Monitor ERP Arena och man gjorde det på bästa möjliga sätt. Två segrar och sex poäng in på kontot.

I lördagens seriepremiär stod Leksands IF för motståndet. Slutresultatet blev 4–1 efter en stark insats där Noel Nordhs två mål i den första perioden la grunden för segern.

Huvudtränare Victor Grönbergs tankar om matchen:

– Vi kom ut bra. Vi har haft en bra försäsong men premiär är alltid en premiär. Så jag tycker vi hanterade det väldigt bra och tar kommandot och drev spelet väldigt bra vilket är något vi vill göra. Detta resulterade att vi har en 2–0 ledning efter första perioden.

– Leksand var bättre i den andra perioden och sätter tryck på oss och vi har problem i spelet med puck. Jag tycker ändå vi gör det bra där vi är trygga i spelet utan puck och är aggressiva.

– I den tredje perioden är vi bra. Vi lyfte vårt spel och drev på tempot bra. Vi är väldigt bra matchen igenom i special teams vilket till slut blev avgörande.

Det var tätt matchande och redan dagen efter väntade match mot Mora. Det blev en tajt, tuff och spännande match där vi lyckades dra det längsta strået och vinna med 3–2 efter att ha visat prov på en riktigt god lagmoral.

Victor Grönberg säger så här om matchen mot Mora:

– Likt matchen mot Leksand kom vi ut väldigt bra, om inte ännu bättre i den här matchen. Vi spelade en kreativ hockey med hög fart och skapade målchanser varje gång vi var i anfallszon kändes det som. Vi fick rättvist en tidig 2–0 ledning. Efter det så började vi fuska lite och vi blev lite bekväma. Det är en tajt liga och det finns inga dåliga lag så man blir straffade direkt vilket är bra, att vi måste vara skärpta och mentalt påkopplade hela tiden. Med sju sekunder kvar av perioden kom reduceringen och det blev en mental uppförsbacke för oss.

– I den andra perioden fick Mora fast oss i vår zon, de tryckte på och gjorde 2–2. Vi måste kämpa rejält för att komma in i matchen.

– Vi gör sedan en bra sista period där vi visar en väldigt god moral och kraft i gruppen. Eter vårt 3–2-mål stänger vi ner matchen på ett väldigt bra sätt.

– Över lag en bra helg och två bra genomkörare. Vi har fått med oss konkreta saker att jobba vidare med vilket är bra så här pass tidigt på säsongen.

En perfekt start på säsongen för J20 som i helgen hade förstärkning av Anton Ohlsson och Noel Nordh från A-laget.

– Bra att det får vara med och spela mycket matcher. Det är bra för deras fortsatta utveckling att få spela så mycket matcher som möjligt. Det ger också lugn och ro till U18-spelarna att inte ha bråttom att behöva lyfta upp dem utan att de får utvecklas i den miljön. Sen hoppas vi såklart att Anton och Noel tar så mycket minuter som möjligt i A-laget så de inte behöver vara med i J20, säger Victor Grönberg.

J20 har gått lite sämre de senaste säsongerna och det är något som Victor Grönberg vill ändra på och laget har ett tydligt mål i sikte.

– Topp 10! Vi har som målsättning att göra det bättre än vad det har varit. Vi vill vara med och fajtas med de stora lagen. Vi vill skapa en verksamhet där vi utvecklas både som individer och som lag, avslutar Victor Grönberg.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör