Straffseger mot HV71 och tredje raka segern

Publicerad: 2023-11-03
SDHL-laget inledde helgens bortaturné med HV71 i Husqvarna Garden under fredagskvällen. Det blev samma resultat som det blev lagen emellan tidigare under säsongen. 4–3 som innebar tredje raka segern.

Vi dominerade den första perioden från början till slut. Jenniina Nylund gjorde helt på egen hand 1–0 efter 2:12. Ett mycket vackert mål.

HV var sedan nära en kvittering men Klara Peslarova stod för en fin räddning. HV flyttade upp spelet lite men lägena, dem skapade vi.

Bästa chansen hade Stella Lindell när hon fick ett mycket bra läge framför mål efter en fin aktion av Sara Cajanova. Det blev inga fler mål i den första perioden.

Spelet jämnade ut sig i den andra perioden. Vi började perioden i spel i numerärt överläge där vi inte fick utdelning. HV skapade också målchanser och hade fram för allt två skott i målramen.

I mitten av perioden kom matchens nästa mål. Stella Lindell fick pucken och satte högt 2–0.

Samma Stella Lindell var sedan väldigt nära att göra 3–0 när hon i slutet av perioden fick ett friläge men målvakten räddade. 2–0 stod sig perioden ut.

HV gav inte upp och fick in en reducering 6:21 spelade av den tredje perioden.

Stella Lindell var bra matchen igenom och hon skulle få en assistpoäng också när hon passade fram Julia Östlund som la in 3–1 efter den halva tredje perioden.

Vi lyckades inte haka av HV och de skulle få in ett reduceringsmål med cirka fem och en halv minut kvar av matchen. Kvitteringsjakten var då i gång på allvar och målvakten plockades ut.

Vi kämpade men med ynka 17 sekunder kvar av matchen kom 3–3 på ett hårt skott efter tekning. Matchen gick till förlängning – som blev mållös.

I straffläggningen spikade Klara Peslarova igen samtidigt som Maja Nylén Persson och Jenniina Nylund visade kyla och gjorde mål på sina straffar.

Två poäng tar vi med oss till söndagens bortamatch mot Frölunda.

HV71–Brynäs 3–4 (0–1, 0–1, 3–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.12) Jenniina Nylund (Sara Cajanova, Mina Waxin).

Andra perioden: 0–2 (9.26) Stella Lindell (Julia Östlund, Jenny Antonsson).

Tredje perioden: 1–2 (6.21) Emma Eriksson (Eimear Leacy), 1–3 (12.12) Julia Östlund (Stella Lindell, Annie Silén). 2–3 (15.25) Kajsa Armborg (Mira Jungåker), 3–3 (19.43) Mira Jungåker (Hilda Svensson), spel 5 mot 4.

Avgörande straff: Maja Nylén Persson.

Skott: 27–31 (8–13, 6–5, 12–11–1–1, 0–1).

Utvisningar, HV71: 3×2 min. Brynäs: 4×2 min.