Storseger mot HV71

Publicerad: 2024-01-28
SDHL-laget imponerade och besegrade HV71 med hela 10–1 i söndagens bortamatch. Malia Schneider blev bästa målskytt med sitt hattrick.

Inledningen var tempofylld med inte många spelavbrott. Chanserna skapades åt båda håll och HV var snäppet vassare i starten, där bland annat Klara Peslarová räddade ett friläge.

Sedan började målen att trilla in för vår del.

Malia Schneider inledde målskyttet med 1–0 i powerplay efter 7:49. Hon följde sedan upp det med ett mycket vackert 2–0-mål två minuter senare. Ett mål som hon gjorde helt på egen hand.

Vi skulle sedan utöka ledningen till 3–0 genom en styrning av Hanna Thuvik efter 17 minuter spelade. Hanna Thuviks 20:e mål för säsongen.

Perioden slutade 3–0 men den var jämnare än vad resultatet visade, tack vare bra effektivitet från vår sida.

HV rivstartade den andra perioden när reduceringen kom efter 17 sekunder. Ett mål som gav hemmalaget energi och de tryckte på för ett till mål.

Vi jobbade sedan oss in i perioden och hade en rad långa anfall. Under ett av dessa anfall kom 4–1 via en backhand från Moa Wernblom efter 6:50.

HV ådrog sig sedan två raka utvisningar, på den andra kom 5–1 av Jenniina Nylund efter en målvaktsretur.

Då kändes matchen avgjord trots att halva matchen återstod.

5–1 stod sig perioden ut och vi hade en betryggande ledning inför den tredje perioden.

I den tredje perioden gick det fort. Inom loppet av fyra minuter gick vi från 5–1 till 9–1. Målen kom från Noemi Neubauerová x2, Jenny Antonsson och Malia Schneider som fullbordade sitt hattrick.

Resten av perioden blev en ren transportsträcka till slutsignalen.

Innan matchen tog slut passade Stina Sandberg på att trycka in tian. Hennes andra mål för säsongen.

En härlig eftermiddag i Husqvarna Garden och tre nya poäng. Segern var den femte raka för SDHL-laget.

Nästa match spelas redan imorgon måndag borta mot Frölunda. Nedsläpp är klockan 19:00.

Nästa hemmamatch spelas på lördag 3/2 klockan 15:00 mot Leksand. Köp dina biljetter här!

Matchfakta

HV71–Brynäs 1–10 (0–3, 1–2, 0–5)

Första perioden: 0–1 (7.49) Malia Schneider (Jenniina Nylund, Sara Cajanova), spel fem mot fyra, 0–2 (9.46) Malia Schneider, 0–3 (17.10) Hanna Thuvik (Noemi Neubauerova, Sara Cajanova).

Andra perioden: 1–3 (0.17) Elin Svensson (Kiira Yrjänen), 1–4 (6.50) Moa Wernblom (Jenny Antonsson, Julia Östlund), 1–5 (12.54) Jenniina Nylund (Sara Cajanova, Hanna Thuvik), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–6 (2.41) Noemi Neubauerova (Sara Cajanova, Maja Nylén Persson), spel fem mot fyra, 1–7 (5.06) Jenny Antonsson (Hilda Ljungberg, Julia Östlund), 1–8 (5.40) Noemi Neubauerova (Maja Nylén Persson, Hanna Thuvik), 1–9 (6.28) Malia Schneider, 1–10 (14.25) Stina Sandberg (Malia Schneider).

Skott: 21–43 (10–12, 8–14, 3–17)

Utvisningar, HV: 5×2min. BIF: 1×2min.