Tre poäng efter en målrik match

Publicerad: 2024-10-18
SDHL
Publiken som hade tagit sig till Monitor ERP Arena fick se ett riktigt målkalas under fredagskvällen. Segersiffrorna skrevs till slut till 5–4 när andra raka trepoängaren inkasserades.

Vi kom ut lika påkopplat som i förra matchen mot Linköping och satte direkt hög press på HV-backarna.

Något som inte har klickat i inledningen av serien är vårt powerplay-spel. Men det skulle det bli en rejäl ändring på idag!

Jenniina Nylund gav oss ledningen i just powerplay efter 4:52. Direkt efter det numerära överläget så ådrog sig HV en ny utvisning.

Gävle, SVERIGE - 18 OKTOBER 2024 :  Jubel efter mål av Brynäs 18 Jenniina Nylund under matchen i SDHL mellan Brynäs och HV71 i Monitor ERP Arena den 18 oktober i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, HV71, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar

Och det utnyttjade vi på allra bästa sätt när Sanni Vanhanen prickade in 2–0. Två mål inom loppet av 50 sekunder, en drömstart!

Efter den chockstarten så jobbade sig HV in i matchen. I mitten av den första perioden kontrade man in reduceringen till 2–1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden bjöd på rena rama hawaii-spelet. Spelet flög fram och tillbaka och var inte lika strukturerat som i den första.

Sex minuter in så kvitterade HV till 2–2. Sedan bjöds vi på fyra magiska Brynäs-minuter.

Mindre än två minuter efter HV:s kvittering gav Jenniina Nylund oss återigen ledningen med en fin backhand.

Sanni Vanhanen gjorde även hon sitt andra mål för kvällen när hon utökade till 4–2 med ett behärskat avslut.

Och av bara farten prickade lagkapten Julia Östlund krysset till 5–2.

Innan periodens slut hann HV med att panga in ett slagskott från blålinjen till 5–3.

Vi lyckades inte hitta samma rytm i spelet i den tredje perioden. Den största orsaken till det var de flertalet utvisningar som vi ådrog oss.

När HV efter den halva tredje perioden, fick chansen i spel fem mot tre i två minuter kom reduceringen till 5–4.

Då blev det en rejäl nerv i matchen. Gästerna var strax efter nära en kvittering när man prickade ribban.

Vi ordnade upp spelet efter alla utvisningar och slutdelen av matchen blev en rejäl kamp.

HV:s anstormning avtog en aning när man ådrog sig utvisningar i slutet av matchen. Vi visade upp ett kontrollerat spel och tog hem tre viktiga poäng.

I och med segern klättrade vi upp till fjärdeplats i tabellen.

Nästa hemmamatch spelas redan på söndag 20/10 klockan 15:00 när Frölunda gästar oss. Köp dina biljetter här!

Brynäs-HV71 5–4 (2–1, 3–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (04.52) Jenniina Nylund (Hanna Thuvik, Sanni Vanhanen, spel fem mot fyra, 2–0 (05.40) Sanni Vanhanen (Hanna Thuvik, Tilde Sundnäs Grillfors) spel fem mot fyra, 2–1 (10.29) Kennedy Bobyck (Hilda Svensson).

Andra perioden: 2–2 (06.00) Hilda Svensson (Julia Nearis, Kajsa Armborg), 3–2 (07.44) Jenniina Nylund (Celine Tedenby, Hanna Thuvik), 4–2 (10.53) Sanni Vanhanen (Kaitlyn O’donohoe, Mina Waxin), 5–2 (11.34) Julia Östlund (Jenny Antonsson), 5–3 (14.27) Kajsa Armborg.

Tredje perioden: 5–4 (09.27) Kennedy Bobyck (Teghan Inglis, Jenna Raunio) spel fem mot fyra.

Skott: 25–20 (9–4, 10–7, 6–9)

Utvisningar, Brynäs: 5×2 min. HV71: 4×2 min.