Oskar Kvist inför Västerås: ”Vi vill ha revansch”

Publicerad: 2024-01-17
Ikväll spelar herrlaget hemmamatch mot Västerås i den 33:e omgången av HockeyAllsvenskan. Vi tog ett snack med Oskar Kvist där han delar med sig av sina tankar inför matchen. – Det ska bli roligt att få en ny match på hemmaplan, det kommer bli en snabb match där vi måste komma ut påslagna och vara redo att göra en bra prestation, säger Oskar Kvist.

Herrlaget har verkligen börjat 2024 övertygande med tre segrar av tre möjliga. Man följde upp 5–3-segern mot Mora på trettondagsafton med att besegra Kalmar borta med 6–0 och 5–3 hemma mot AIK den gångna veckan.

– Vi gör två bra matcher, framför allt den mot Kalmar som vi genomför på ett mycket bra sätt. Sedan följde vi upp den med en bra match mot AIK där jag tycker att det är en jämn match fram till tredje perioden. Där trycker vi på och får till slut utdelning, säger Oskar Kvist.

Det känns verkligen som ni har hittat formen efter årsskiftet, håller du med om det eller finns det mer att ta av?

– Jag håller med om det, prestationerna har varit bra, men det handlar mest om att vi tar en match i taget och försöker göra en så bra prestation som möjligt i varje match, säger Oskar Kvist.

Ikväll väntar en ny hemmamatch när tabellåttan Västerås kommer på besök. De har en negativ trend inför kvällens match med tre raka förluster och är förmodligen fast beslutsamma om att bryta den trenden i Monitor ERP Arena ikväll.

– Det ska bli roligt att få en ny match på hemmaplan. Det kommer bli en snabb match där vi måste komma ut påslagna och vara redo att göra en bra prestation, menar Oskar Kvist.

De två tidigare matcherna lagen emellan har varit jämna med en seger åt vardera håll.

Bortamatchen i ABB Arena i den andra omgången blev en målrik historia där vi till slut drog det längsta strået och vann med 5–4 efter förlängning.

Det senaste mötet i Monitor ERP Arena vann Västerås med 4–3 efter straffar. Revansch att utkräva ikväll alltså och det är något Oskar Kvist också är inne på.

– Ja, vi vill ha revansch på dem sen senast! Det är ett bra lag som jobbar hårt över 60 minuter. Vi är redo att göra det jobbet som krävs för att vinna mot dem ikväll, säger Oskar Kvist.

Som serieledare är stämningen god i laget och inför den här veckans matcher hade man i lördags en lite speciell uppladdning. Nämligen en uteträning på Oskar Kvists gamla hemmarink i Hagaström.

– Det var superroligt, det blev en bra dag med bra väder och det var roligt att dem fick se fina Hagaström där det började för mig hockeymässigt. Jag har mycket att tacka den rinken för, säger Oskar Kvist och fortsätter:

– Stämningen i laget är bra, vi har roligt och spelar för varandra!

Avslutningsvis, vad blir nyckeln till att tre nya poäng ikväll?

– Det är att vi är starka på pucken och skapar långa anfall som gör att vi kan attackera målet. Gör vi det har vi goda chanser att vinna ikväll, avslutar Oskar Kvist.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör