Förlust mot Mora

Publicerad: 2023-11-04
Herrlaget lyckades inte upprepa bedrifterna mot Södertälje och Almtuna när det blev förlust med 6–2 mot Mora under lördagskvällen. Matchen var den sista innan landslagsuppehållet.

Det var bra tryck och en härlig inramning med många Brynäsare i Smidjegrav Arena denna lördag. Hemmalaget som hade förlorat fredagens hemmamatch mot BIK Karlskoga var rejält revanschsugna. De började matchen i ett högt tempo och fick utdelning omgående.

Redan efter elva minuter spelade var det 3–0 på tavlan och vi hamnade i en rejäl uppförsbacke.

För att väcka laget och få till en förändring bytte Niklas Gällstedt målvakt. Ut med Damian Clara och in med Anders Lindbäck.

En reaktion från laget kom och vi kröp oss närmare målmässigt. Inom loppet av en minut gjorde vi två mål av Jacob Blomqvist och Johan Larsson.

Den andra perioden var bättre och det blev en jämn period med mycket närkamper. Målen uteblev och det var fortsatt hemmaledning inför den sista perioden.

Där var Mora bättre och gjorde ytterligare tre mål och gick ifrån till klara 6–2 som blev slutresultatet.

Nu är det landslagsuppehåll för herrlaget och nästa match spelas onsdag 15/11 klockan 19:00 hemma mot Tingsryd.

Köp dina biljetter här!

Mora – Brynäs 6–2 (3–2, 0–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (2.46) Henrik Eriksson (Philp Schultz, Roope Laavainen). 2–0 (9.21) Roope Laavainen (Petter Westerheim, Philip Schultz), spel fem mot fyra, 3–0 (11.07) Noah Steen (Jakob Norén, Philip Schultz), 3–1 (12.32) Jacob Blomqvist (Tyler Kelleher, Johannes Kinnvall), 3–2 (13.35) Johan Larsson (Miks Indrasis, Karlis Cukste).

Tredje perioden: 4–2 (5.14) Michael Brandsegg-Nygård (Måns Carlsson, Waltteri Ignatjew, mv), 5–2 (12.17) Markus Modigs (Ludvig Levinsson, Petter Westerheim), spel fem mot fyra, 6–2 (16.00) Ludvig Levinsson (Michael Brandsegg Nygård, Markus Modigs).

Utvisningar, MIK: 6x2. BIF: 7x2.

Skott: 27–26 (8–7, 9–12, 10–7).

Publik: 4 500.