Tillbaka på vinnarspåret – straffseger i Skellefteå Kraft Arena

Publicerad: 2024-10-04
SDHL
Efter två raka förluster så studsade SDHL-laget tillbaka när Skellefteå besegrades efter straffar. Det var ingen välspelad match som präglades av utvisningar.

Vi startade matchen bäst med mycket energi i vårt spel. Sedan gick momentumet över till hemmalaget när vi ådrog oss vår första utvisning för kvällen.

Men där var det faktiskt vi som hade den bästa möjligheten när Anna Brenkle fick ett fritt läge framför mål. Men avslutet gick rätt i famnen på målvakten.

Det var sedan lägen åt båda håll men de båda målvakterna visade upp ett bra spel i matchen.

Innan periodens slut fick vi två möjligheter i spel i numerärt överläge. En spelform vi inför kvällens match inte fått utdelning i.

I det första läget blev det inget mål men i det andra så skulle vi få utdelning.

Hanna Thuvik stod för en bra prestation och placerade en backhand upp i krysset. Ett mål som blev det enda i den första perioden.

Den andra perioden var ingen bra period i Brynäsögon. Utvisningarna kom en efter en och vi spenderade majoriteten av perioden i spel i numerärt underläge.

Boxplay-spelet var dock bra men när Skellefteå fick chansen i spel fem mot tre så skulle kvitteringen komma.

En sönderryckt period där Skellefteå vann skotten med 14–4.

I den tredje perioden var Skellefteå nära att ta ledningen men Ena Nystrøm räddade friläget. Utvisningarna kom även i den tredje perioden men åt båda håll den här gången.

När sedan båda lagen var fulltaliga tog Jenniina Nylund vara på ett misstag i Skellefteå och la iskallt in 2–1.

Skellefteå, Sverige - 4 OKTOBER 2024 : Brynäs 18 Jenniina Nylund gör 1-2 under matchen i SDHL mellan Skellefteå och Brynäs på Skellefteå Kraft Arena den 4 OKTOBER i Skellefteå

( Foto: Lucas Norlin / FotoFranz )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Skellefteå, Brynäs, SDHL, Svenska Spel Damhockeyligan, ***Betalbild*** Lucas Norlin / FotoFranz

Ett mål som tyvärr inte räckte till tre poäng då Skellefteå kvitterade till 2–2 med cirka tre minuter kvar av den tredje perioden.

Match gick till förlängning som blev mållös.

I straffläggningen klev den finska duon Jenniina Nylund och Sanni Vanhanen fram och satte en straff var. Samtidigt som Ena Nystrøm höll tätt.

Extrapoängen var därmed säkrad och förlusttrenden bruten.

Nu fortsätter bortaturnén med Luleå på söndag klockan 12:00 i Coop Norrbotten Arena.

Skellefteå–Brynäs 2–3 efter straffar (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (18.02) Hanna Thuvik (Tilde Sundnäs Grillfors, Jenniina Nylund), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (14.19) Marah Wagner (Aino Karppinen, Mikayla Lantto), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–2 (8.15) Jenniina Nylund (Hanna Thuvik), 2–2 (16.45) Ida Kuoppala (Marah Wagner, Mikayla Lantto).

Avgörande straff: 2–3 Jennina Nylund.

Skott: 29–29 (7–7, 14–4, 6–13, 2–4, 0–1).

Utvisningar, SAIK: 4x2 min. BIF: 6x2 min.